Danas, 15.jula policijski službenici Federalne uprave policije, u saradnji sa Kantonalnim ministarstvom unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, lišili su  slobode tri lica i to: A. J. (1978), H. S. (1980) i M. P. (1979), svi rođeni u Zenici, a zbog postojanja osnova sumnje da su od kraja juna mjeseca tekuće godine nad jednim licem iz Zenice pokušavali iznuditi veće količine novca, tako što su oštećenom upućivali ozbiljne prijetnje da će ubiti njega i njegovu porodicu, te ga pokušali prinuditi  da za njih proda veće količine opojne droge „Heroin“.

  Policijski službenici su u večernjim satima 14. 07. 2009. godine lišili slobode A. J.  u trenutku izvršenja krivičnog djela iznude.

  Zbog gore navedenog, postoji osnov sumnje da su imenovani počinili krivična djela „Udruživanje radi činjenja krivičnog djela“ iz člana 340., a u vezi sa članom 295. „Iznuda“ i članom 183. „Ugrožavanje sigurnosti“, kao i člana 32. „Poticanje“, a u vezi sa članom 238 „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ KZ FBiH.

  Imenovana lica su lišena slobode i nakon uzetih izjava uz Službeni izvještaj predata nadležnom tužilaštvu na daljnje postupanje./FEDERALNA UPRAVA POLICIJE/

Vaš komentar na članak: