Policijski službenici Federalne uprave policije lišili su slobode E. S. rođenog 1979.godine u Tuzli, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Iznuda“ iz člana 295. KZ FBiH., o čemu je sačinjen Službeni izvještaj koji je predat Kantonalnom tužilaštvu Sarajevo. Naime, postoji osnov sumnje da je imenovani, s ciljem protupravnog pribavljanja imovinske koristi, upućivanjem ozbiljnih prijetnji prisilio jedno lice da joj za novčani iznos od 500,00 EUR-a proda video zapis na kojem se vidi kako M. A. G. dvjema muškim osobama predaje novac, te kako se na tom istom video zapisu vidi čin izvršenja jednog ubistva.

  E. S. je nakon uzimanja iskaza uz Službeni izvještaj predat nadležnom tužilaštvu na daljnje postupanje.

   OBMANA ZA DOBIVANJE KREDITA

  Policijski službenici Federalne uprave policije podnijeli su Kantonalnom tužilaštvu Mostar Službeni izvještaj protiv S. M. rođenog 1958.g. u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Obmana pri dobijanju kredita ili drugih pogodnosti“ iz člana 268. KZ FBiH.

  Naime, postoji osnov sumnje da je imenovani, kao odgovorno lice u jednoj kompaniji, dobivena grant sredstva u iznosu od 11.000,00 KM utrošio za učešće na jednom sajmu 2005. godine, umjesto u proširenje poslovnog prostora, za što su sredstva bila i namijenjena, prekršivši time odredbe Ugovora po osnovu kojeg su pomenuta sredstva bila realizovana.

   ZLOUPOTREBA OPOJNIH DROGA

  Federalna uprava policije je, u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Hrvatske i Tužiteljstvom BiH, u noći 11/12. august 2009. godine provela policijsku akciju s ciljem suzbijanja zloupotrebe opojnih droga, kojom prilikom su na području Kupresa pronađene i zaplijenjene veće količine opojne droge heroin./FEDERALNA UPRAVA POLICIJE/

Vaš komentar na članak: