Službenici Federalne uprave policije podnijeli su Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima protiv 23-godišnjeg M.H. zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivična djela:"Iznuda" (čl. 295 KZFBiH) i "Protivpravno lišenje slobode" (čl. 179 KZFBiH).

  Nastavljajući rad na predmetu iznude, istražitelji Federalne uprave policije su došli do saznanja da je prijavljeni 23-godišnjak, kao pripadnik grupe koju je predvodio ranije prijavljeni S.K., po prethodnom dogovoru učestvovao u iznudi novca od oštećenog.

  Utvrđeno je da je prijavljeni 26/27. novembar 2010. godine, oštećenog i još jednu osobu primorao da uđu u njegov automobil, protipravno ih lišivši slobode kako bi im iznudio novac. Takvu je aktivnost dogovorio s ranije prijavljenim S.K. Također, prijavljeni 23-godišnjak je oštećenom upućivao verbalne prijetnje smrću.

  Podsjećamo, Federalna uprava policije je u istom predmetu 02. decembra 2010. godine Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu prijavila 46-godišnjeg S.K., 44-godišnjeg K.M. i 26-godišnjeg N.Ć. zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili više krivičnih djela (iznuda, ugrožavanje sigurnosti, protipravno lišenje slobode i nedozvoljeno posjedovanje oružja).

  Prijavljenog M.H. su službenici Federalne uprave policije lišili slobode, ispitali u svojstvu osumnjičenog i uz službeni izvještaj predali u nadležnost Tužilaštva na daljnje postupanje.

  Istražitelji Federalne uprave policije nastavljaju rad na ovom predmetu./FEDERALNA UPRAVA POLICIJE/

Vaš komentar na članak: