-Naš tim ostvario značajnu gostujuću pobjedu u Srebreniku

  Sinoć su u Kantonalnom derbiju, u okviru A2 košarkaške lige BiH, snage odmjerili KK“Gradina“ iz Srebrenika i naš KK „Živinice 78“. U utakmici koja se jednom ili nikako  gleda u životu pobjedu su odnijeli naši mladi košarkaši.

  «Početak utakmice je   je pripao domaćinima, koji su odličnu igru krunisali koševima i praktično sve što su uputili ka našem košu i ušlo je, dok su naši imali velikih problema da se adaptiraju na koševe i uzavreli gostijući teren. Tako su domaćini imali vođstvo nakon prvog perioda igre 27:12», ističe trener KK Živinice Mirza Memić.

   U drugoj četvrtini naši momci počinju da uvezuju svoje redove i prvenstveno zaslužujući čvrstoj odbrani u jednom trenutku domaćinima prilaze ne 5 poena zaostatka. Međutim, poenima Jašarevića i Hasića domaćini na poluvrijeme odlaze sa solidnom prednošću od 10 poena.

   Taman kad su se naši navijači ponadali stizanju domaćina, trener Bajraktarević sa svojim momcima povećava razliku i u zadnju četvrtinu ulaze pri rezultatu 65:50. Kada je u 33 minuti susreta domaćin imao prednost od 18 razlike mnogi pomisliše da su računi sravnjeni, te da je domaćin dotukao naše košarkaše.

    Međutim «Fenix» iz Živinica se diže iz pepela i serijom 21:3 dolazi do poravnanja rezultata 2 minute do kraja. Domaćini su, onako ošamućeni uspjeli samo da gledaju u semafor i da se pitaju -«Da li je moguće da Živiničani imaju ovako veliko srce» ?
 
    Završni udarac domaćinima zadao je Mirza Košpić  sa linije slobodnih bacanja. Konačan rezultat susreta iznosio je 73:76 za KK «Živinice78».
 
     U našoj ekipi odličnu partiju su pružili Aljić sa 22 poena i 8 skokova, Košpić sa 19 poena i 100% šutem iz igre.Posebne pohvale  zaslužuje kapiten Đulovića, koji je u gripoznom stanju odigrao srcem i vodio svoju ekipu do pobjede ,  te u ovom meču imao učinak od 6 poena, 8 skokova i 4 osvojene lopte.

                Rezultata četvrtinama: 27:12, 17:22, 21:16, 8:26.

     Pred narednu utakmicu protiv šapiona trener Memić poziva navijače:

   «U narednom kolu u Živinice dolazi prvoplasirani KK  «Donji Vakuf – Komar gips», koji u dosadašnjem prvenstvu ima samo jedan poraz. Očekujemo što puniju dvoranu u Živinicama i nesebičnu podršku naših navijača».

    Evo sastava ekipa i učinka košarkaša na zanimljivoj utakmici u Srebreniku:

  KK «Gradina» :Salihović, Adrović, Hercegovac E. 2, Hercegovac M. 4, Sofić (cap) 18, Taletović, Hasić 10, Buljubašić 18, Šerifović 8, Jašarević 8, Gopo 3, Mušić. Trener: Bajraktarević.

   KK «Živinice 78»: Košpić19 , Mulabdić14 , Beširović, Bektić 3, Ahmetović 2, Meštrić 10, Aljić 22, Glavinić,  Imamović, Salihbegović, Kadirić, Đulović (cap) 6. Trener: Memić M.

                                        
KK "Živinice 78"

 
Vaš komentar na članak: