Inicijativni odbor udruženja mladih Gornje Dubrave 16. juna na stadionu Nesib Malkić organizovao je kulturno-zabavnu manifestaciju. Ideja za organizovanjem ovakve manifestacije potekla je od samih članova, a pored druženja cilj je bio i osnažiti odnose među mještanima te podsjetiti sve na važnost suživota i tolerancije.

  "Mlade osobe sa područja Gornjih Dubrava ulažu dosta energije, rada a ni volje ne nedostaje da bi organizovali akcije. Pored ove, kojom smo jako zadovoljni i ponosni u proteklom periodu organizovali smo niz radnih akcija. Tako će biti i u budućnosti", istakao je član Inicijativnog odbora udruženja mladih Gornje Dubrave Midhat Bajrić.

  Kulturno-zabavni program svojim nastupom obogatili su imenom i likom mještani Gornih Dubrava koji su poznati javnosti ove mjesne zajednice, među kojima su bile i Samra Mumić, Fatma Bulić, Fahrudin Rogovic i folklorna sekcija Osnovne škole Donje Dubrave.

  Posebno se isticao nastup gošće iz susjednih Donjih Dubrava,  Dženane Beširoviæ koja je monologom "Ministar" oduševila prisutu publiku.  Nakon završenog kulturno-zabavnog programa uslijedio je i muzički dio sa  repertoarom narodnih i izvornih pjesama i kola,gdje su  nasupili su Almir Sofi i Semir Šabić.
 
  "Hvala svim učesnicima bez kojih ovo ne bismo uspjeli realizovati, svi su nastupali volonterski, hvala i Policijskoj upravi Živinice i hvala svima koji su došli i podržali ideju nas mladih", dodao je Bajrić.

  Iz Inicijativnog odbora poručuju da će i u narednom periodu biti društvenih, korisnih, zanimljivih aktivnosti, a da bi planove pretvorili u stvarnost neophodna je saradnja i podrška mještana./Jasmina Maslić/

Sa kulturno-zabavnog programa u G.Dubravama
 

Vaš komentar na članak: