Danas su i učenici područne osnovne škole u Gornjoj Višći imali prvi školski dan u drugom polugodištu.Ova područna škola ima dvije učionice i prateće prostorije, a iz godine u godinu učenika je sve manje, tako da se nastava izvodi u kombinovanim odjeljenjima.

  Nastavu u kombinovanom odjeljenju  I  i III razreda vodi nastavnik Josip Kun, dok je u II i IV razredu Senad Brkić.Kod Josipa u I razredu ima svega 9 učenika, dok je u III razredu jedan učenik više.Nije velika razlika ni kod Senada, koji u II razredu ima 7 , a u IV razredu 15  učenika.

  «Svi učenici su veoma dobri , redovno izvršavaju svoje obaveze i nema slabih među njima», kaže nam Josip Kun.Pohvalio nam je učenike Eminu Brkić, Emina Bošnjakovića i Belmu Čerkezović u III razredu, dok se u prvom ističu Anela Smajlović i Eldis Tinker.

  Senad Brkić takođe ističe  svoje učenike, a posebno hvali rukovdstvo odjeljenjske zajednice Eldara Mulavdića, Ermina Rizvića i Ismeta Mešanovića, koji se brinu o školskom redu i urednom držanju učionica i školske okoline.

  U školi nema dovoljno nastavnih sredstava, a što mogu učenici i nastavnici sami naprave.Poslužiteljica Fikreta Sakić brine se da djeci obezbjedi osnovne higijenske uslove za boravak u školi, u kojoj je prije tri godine uvedeno centralno grijanje, što joj omogućava lakše izvršavanje obaveza.Škola ima i vodu, a jedini nedostatak je nerješen mokri čvor./Š.G./

Prvi i treći razred

Drugi i četvrti razred
 

Vaš komentar na članak: