Na stadionu Rasadište u Gornjim Živinicama održan je 6.Memorijalni turnir Mićo, Osmo i Almir, posvećen sjećanju na tri bivša fudbalera Mladosti i poginule borce odbrambeno oslobodilačkog rata. Almir Siočić, Mićo Lučić i Osmo Islamović igrali su u mjesnom klubu Mladost, pa ovaj klub po tradiciji organizuje turnir u znak sjećanja na ove mlade ljude i hrabre borce.

 Predsjednik FK Mladost Franjo Babić ističe da je organizacija turnira bila uspješna i da su ovoga puta učesnici Memorijala Osmo, Almir i Mićo bili Mladost iz Soline, Slaven Živinice, Almir i prijatelji i domaćin Mladost Gornje Živinice, te u konkurencijio veterana igrali su domaćini i ekipa Kreke – PK Dubrave.

 "U okviru organizacije turnira posjetili smo porodice naših nekadašnjih fudbalera i položili smo cvijeće na humke ovih hrabrih branitelja. Naš Memorijalni turnir izraz je želje sportskih aktivista da sačuvamo uspomenu na naše hrabre branitelje, dobre mlade ljude i fudbalere kluba. Kako se i očekivalo u finalu su igrali Slaven i Mladost G.Živinice, a rezultat je bio 3:2 za Slaven, koji je tako postao pobjednik turnira. Veterani Mladosti su bili bolji od ekipe PK Dubrave 3:1", kaže nam predsjednik Mladosti Franjo Babić.

 Održavanje turnira u G.Živinicama pomogli su BEAT BH i PK Dubrave, kaže aktivista kluba Milo Iljkić:

 "Imali smo razumjevanja i posebno želim da se zahvalim Bekimu Džaniću iz firme BEAT BH. Za pobjednika turnira obezbijedili smo pehar , za ostale učesnike zahvalnice.  Imali smo čast da se oprostimo od svog, sada već bivšeg fudbalera, Almira Kolčakovića, kojem smo uručili priznanje".

 Almir Kolčaković je tako posljednju utakmicu odigrao na Memorijalu Almir, Mićo i Osmo i na kraju rekao je:

 "Zahvaljujem se klubu koji me nije zaboravio, a čast mi je što sam baš se oprostio na memorijalu ova naša tri bivša fudbalera. Igrao sam za Mladsot 18 godina, a imao sam čast da u Slavenu provedem dvije godine, kao i jednu godinu u Drini iz Zvornika"./Š.Gadžo/

Veterani Mladosti-nekada fudbaleri danas aktivisti kluba

Detalj sa terena današnjeg turnira Mladosti

Veterani PK Dubrave-proizvođači crnog zlata, a kada zatreba i fudbaleri

Oproštaj-sportski aktivista Milo Iljkić uručuje priznanje i poklone Almiru Kolčakoviću

 

Vaš komentar na članak: