Mladi kroz život prolaze kroz mnoge trenutke, pa onda oko 14. godine dođu na jednu odlučujuću raskrsnicu, na kojoj se trebaju odlučiti za jako važan smjer u životu.Nakon osnovne skole treba odlučiti šta dalje, koju školu izabrati za daljnje školovanje!

  Mnogi osnovci koji ne odluče tačno čime će se baviti u životu, izaberu opću gimnaziju. Jer, smatraju da ima još vremena za tačan pravac u životu i da je to odgovoarajuća škola koja pruža dosta znanja.

 Jedni od njih su učenici II-g1 razreda živinicke Gimnazije. Razred broji 30 učenika od kojih je 9 odlično,a 20 vrlodobro, što znači da je prolaznost 100 odsto. Osim u nastavnim aktivnostima, ovi učenici su se dobro pokazali i u vannastavnim aktivnostima, kao što su sport, prirodne nauke, engleski jezik, dramska i recitatorska sekcija, folklor te mnoge druge.

 Na odjeljenskoj zajednici sa razrednim starješinom, Muhidinom Šišićem, zajedno raspravljaju o problemima kojih je jako malo, te kako popraviti uspjeh pojedinih učenika.Svi zajedno učestvuju i raspravljaju o svemu.

 Zanimljivo je još i to da ovaj razred pohađaju dva učenika koja su više od 10 godina proveli van granica Bosne i Hercegovine, a to su Zukić Tahija (Amerika) i "Portugalac" Beširović Dino.Uz podršku sojih odjeljenskih drugova sve bolje se uklapaju u savlađivanje nastavnih sadržaja Gimnazije./Emina Aljić-slika na naslovnici/

Razred bez slabih ocjena: II-g1 za vrijeme časa

 

Vaš komentar na članak: