Večeras je ulicama grada od zgrade srednjih škola do Gradske dvorane upriličen defile mauranata Gimnazije.Maurante je predvodio  Duvački orkestar Konjuha, a ova tradicionalna manifestacija privukla je veliki broj građana, koji su izašli na ulice i pozdravili maturante.

  Ove školske godine preko sto maturanata bilo je raspoređeno u četiri odjeljenja, svi su uspješno završili razred, a mnogi od njih su odlikaši.Na kraju srednješkolskog obrazovanja rado su za naš portal iznosili svoje utiske!

  Azra Delić je iz Banovića, kaže da voli Živinice pa je zato došla da ovdje pohađa Gimnaziju:

  "Odličnim uspjehom sam završila svaki razred i sada mi je želja da nastavim studije na Filozofskom fakultetu, odsjek engleski jezik.Već dobro govorim engleski i nadam se da ću biti isto tako uspješna i u nastavku obrazovanja".

  Belma Tulumović:

 "Za ovo veče specijalno smo se pripremali i raduje nas da su naši sugrađani večeras bili zadovoljni onim što su vidjeli.Ja sam takođe svih dosadašnjih 12 razreda tokom osnovnog i srednjeg obrazovanja završila odličnim uspjehom.Želja mi je da nastavim na Ekonomskom fakultetu u Tuzli".

  Arnela Čehajić:

 "Zadovoljna sam sojim dosadašnjim radom i napredovanjem, mada se još nisam odlučila na koju ću stranu.Večeras želim da se lijepo provedem sa svojim društvom s kojim sam provela 4 godine, tako da će mi biti žao što se rastajemo".

  Selma Šehović je pored odličnog učenja našla vremena i za vannastavne aktivnosti:

  "Takođe sam sve razrede dosadašnjeg školovanja završavala odličnim uspjehom.Osim uspjeha u učenju naša generacija je imala mnogo uspjeha  u vannastavnim aktivnostima, posebno folkloru.Bila sam vođa sekcije u Gimnaziji, a mnogo nas je koji smo članovi KUD Živinice, s kojim smo prošli dobar dio Evrope. Želja mi je da budem profesorica fizike, kako bi se nastavila porodična tradicija".

  Omer Karić:

 "Završio sam odličnim uspjehom sve razrede, studije ću nastaviti na odsjeku matematika-fizika, jer te predmete najviše volim.Proteklih mjeseci smo vježbali moderne plesove pa će biti zanimljivo kako ćemo to večeras izvoditi prilikom zabave od koje svi mnogo očekujemo".

 Dženita Fehrić je učenica generacije, o njoj smo već mnogo rekli, a evo još nekih pojedinosti:

 "Večeras smo uljepšali naš grad i zbog toga smo svi ponosni.Sve moje drugarice i drugovi su mnogo učinili da svi budemo lijepi, a odijela, suknje, haljine i ostalo nabavljani su ne samo u Živinicama već po cijelo BiH, pa i šire.Jer, samo je jedno matursko veče!"

 Na kraju nam preostaje da ovim mladim ljudima poželimo lijepo matursko veče i da nastave studije uspješno kao što je to i do sada bilo!/Š.Gadžo/

Cvijeće i ljepota na živiničkim ulicama

Konjuhovci predvodili  maturante

Azra i Arnela sa roditeljima i prijateljima

Selma, Belma i Omer sa društvom

 

Vaš komentar na članak: