Gimnazijalci se sastali nakon 30 godina

 Prvi put nakon trideset godina okupila se posljednja prijeratna generacija živiničkih gimnazijalaca. Evocirane su uspomene mladosti generacije koja je brojala oko 130 učenika. Današnji direktor Gimnazije Živinice  profesor Tihomir Vasić prozvao je nekadašnje učenike i upoznao ih sa radom i uspjesima škole. Organizator Izet Jagodić ističe da nije bilo ranijih sastanak i da je vrlo sretan što su se odazvali.

  "Uspjeli smo se okupiti nakon toliko godina i rado su se odazavli oni koji su mogli. Neki su opravdano izostali. Tu su naši profesori koji su došli iz drugih zemalja okruženja. Svi su izrazili zadovoljstvo što su opet na okupu, a poneki se, nakon dugo godina po prvi put vide", kazao je Jagodić.

  Profesorica matematike Branka Krompić, danas penzioner, u Živinice je došla iz Rume sa svojim suprugom kako bi vidjela svoje nekadašnje učenike.

  "Mnoge od njih nisam vidjela, neke preko dvadeset i više godina. Bila je to divna generacija. Ja se jako radujem susretu, a moja sreća i zadovoljstvo je neizmjerno. Po prvi nakon više od dvije decenije vidim moje kolege s kojima sam radila. Ovo se nezaboravlja, jer sam radila nekih šesnaest godina ovdje u Živinicama", kazala je Krompić.

  Isto mišljenje dijeli profesor hemije Slavko Ćulum koji danas živi u Beogradu. Slavko naglašava da su nekadašnja vremena i generacije mnogo bolje, te  da je obrazovanje  bilo na visokom nivou sa mnogo uzajamnog poštovanja između učenika i profesora.

  Neki su se rasuli po svijetu za boljim i sigurnijim životima. Marko Pavičić, danas živi i radi u Njemačkoj i rado se odazvao pozivu.
 
  "Susret sa mojim školskim drugarima je vrlo emotivan. Lijepo je vidjeti ove ljude. Sudbine su nas odvele na različite strane za boljim životima. Prisjetili smo se školskih dogodovština i drago mi je da među nama ima vrlo uspješnih", kazao je Marko./Sanel Mumić/

Nakon 30 godina ponovo zajedno

Nekada učenici-danas kolege