Večeras su Živinice bile najljepši grad na svijetu.U to su se mogli uvjeriti svi koji su došli pred zgradu Gimnazije da vide maturante na proslavi završetka svog srednjoškolskog obrazovanja.Razredne stariješine su održale svoje posljednje časove sa dojučerašnjim učenicima, s kojima su proveli 4 godine.

  Specijalno za ovu priliku maturanti su u novom «ruhu» priredili defile glavnom živiničkom ulicom sve do Gradske dvorane, gdje u ovim trenucima odjekuje muzika Ćuta benda, s najljepšim pjesmama i kolima za najljepše maturantice i njihove kolege.Na čelu kolone mautranata i ovoga puta bio je duvački orkestar Konjuha, potom razredne starješine, profesori, uprava i  126 maturanata.Živinice su u tim trenucima bile čarobne, kao iz bajke primjetio je jedan naš sugrađanin.

  U Gradskoj dvorani organizovan je muzički program, na kojem je maturante zabavljao Ćuta bend.Upoznali smo učenicu generacije Dženitu Aljić, koja je od prvog razreda osnovne škole pa sve do mature u Gimnaziji imala samo petice.O daljem školovanmu nije imala dilema:

  «Sve prdmete podjednako volim, mnogo sam se trudila i učila pa ni rezultati nisu izostali.Ipak najviše volim biologiju i hemiju pa ću zato nastaviti studirati stomatologiju u Sarajevu».

  Dženita Aljić je veoma talentovana, a voditelji su je najavili na proslavi za Dan škole 9.maja kao učenicu koja ima mnoštvo talenata i da je svaki od njih razvijen do savršenstva.Dženita lijepo pjeva i često ima javne nastupe, uči ilahije, govori stihove, a njeno ponašanje je besprijekorno.Ona je član KUD-a «Alisije» u Kalesiji, gdje takođe stiže pokazati  svoje umijeće.

  Ova darovita djevojka živi u Đurđeviku,  a majka Fikreta i otac Džemo se ponose njenim uspjesima.

  I ostali maturanti će nastaviti na raznim fakultetima, tako da ćemo za četiri, pet ili više godina dobiti nove profesore, doktore, stomatologe, informatičare, ekonomiste i druge stručnjake.

  Preostaje nam da maturantima čestitamo postignute uspjehe u dosadašnjem školovanju i još mnogo sreće u nastavku studija na visokim školama i fakultetima!/Š.Gadžo/

Maturanti IV-1 razreda

Dženita Aljić-učenica generacije

Maturantice i profesorice+profesor
 

Vaš komentar na članak: