U četvrtak, 5.oktobra, sa početkom u 18 časova održati će se humanitarni koncert pod simboličnim nazivom «Otvorimo svoja srca».Koncert se odrzava u prostorijama BKC-a Živinice, u organizaciji učenika III- 4 razreda Gimnazije Živinice. Sredstva  prikupljena ovim koncertom namjenjena su za pomoć Ahmetović Hajreti.

 Ahmetović (Hajrudin) Hajreta, rođena 13.09.1988. godine u Bratuncu, trenutno nastanjena u Živinicama, već godinama se bori za vlastiti život. Padom Srebrenice u julu 1995.godine, Hajreta je ostala bez oca i od tada živi po izbjegličkim centrima sa majkom.Od 2005. godine ide na dijalizu, jer su joj otkazali bubrezi. Jedini spas za ovu djevojku je transplatacija bubrega u Rusiji, za što je potrebno izdvojiti 55.000 eura, što Hajretina majka nije u mogućnosti.

  Na  humanitarnom koncertu nastupit će:Adnan Babajić,Vrane,Abos-Eta,Frenkie,DJ Masta,Dirty Angels crew,Street Skills Family,ŽPS,High Berry ,te mnogobrojne vokalne i plesne grupe.Svi zainteresovani ulaznice mogu nabaviti kod učenika III- 4 razreda i u prostorijama BKC-a na dan koncerta.

Cijena ulaznice je 2 KM.

  Takođe se nadamo da će mladi ljudi prepoznati kvalitet i značaj ovog koncerta, te sljedeći ovaj pimjer nastaviti u budućnosti sa humanitarnim akcijama.Nadamo se da ćete se istom odazvati te pokazati humanost na djelu kao što je bio slučaj u dosadašnjim akcijama./Učenici III- 4  Gimnazije Živinice/Mreža Mladih Civitasa Živinice/

Plakat novog humanitarnog koncerta gimnazijalaca
 

Vaš komentar na članak: