Danas su učenici živiničke Gimanzije priredili prigodan program povodom nastupajućih blagdana za djecu Centra "Vrati mi osmjeh". Riječ je o djeci ometenoj u psihofizičkom razvoju, a koji se svakog četvrtka okupljaju u prostorijama Dječijeg obdaništa.

 Međutim, danas je bio izuzetak jer je za sve njih bio poseban dan! U Gradskoj dvorani imali su program specijalno pripremljen za njih.  Maturantica Senada Karić već ima iskustva u sličnim aktivnostima i kaže:

 "Ovako je bilo i prošle godine, zadovoljstvo nam je da pripremimo program za ovu djecu i da im pokažemo kako nisu sami.Bilo je pjesme i svirke, svi su se veselili i nama je posebno drago što smo primjetili osmjehe na njihovim licima".

 Berina Brčaninović je prvi razred i aktivno je učestovala u pripremanju programa:

 "Osim muzičko-zabavnog programa i voćnih napitaka sa desertima, svi iz Centra "Vrati mi osmjeh" dobili su paketiće povodom nastupajućih praznika Božića i Nove godine.Ovo je bio veliki dan za njih, ali i za nas koji smo uspjeli sve ovo pripremiti".

 Koordinaciju aktivnosti za pripremu programa i ostalo što je išlo uz današnje druženje u Gradskoj dvorani, uspješno je obavila Mirjana Mišić-Krešić, pedagog u Gimnaziji.Na kraju direktorica Centra Suada Omić zahvalila se gimnazijalcima na prijatnom iznenađenju, koje su danas pripremili za njene štićenike!/Š.G./

Djeca sa posebnim potrebama obradovana susretljivošću gimnazijalaca
 

Vaš komentar na članak: