Juče je održan tradicionalni rukometni turnir "Halid Žunić",  u  organizaciji RK Gračanica INDEX,  kao znak sjećanja na nekadašnjeg velikog asa ovog kluba. Prva utakmica je odigrana  u 11 sati  između Konjuha  i Gradačca.Pobjednik je bio Gradačac, rezultatom  26:22, najefikasniji u Konjuhu bio je Amer Zildžić sa 5 postignutih golova. Za drugog finalistu od 13 sati izborila se ekipa  Sloge iz Doboja, koja je pobijedila domaćine Gračanicu Index, nakon nerješenog rezultata od 28:28 u regularnom dijelu utakmice i boljim izvođenjem sedmeraca.

  U finalu turnira u Gračanici sastali su se Gradačac i Sloga, a pobjednički pehar pripao je Gradačcu koji je tijesnim rezultatom 27:26 pobijedio Dobojlije.
 
U borbi za 3.mjesto Konjuh je bio ubjedljiv protiv Gračanice Index, a jedan od najboljih u našem timu sa 6 postignutih golova Amel Muhić rekao nam je:

 „Ove utakmice su nam dobro došle da tokom pripremnog perioda odigramo što više mečeva i uigramo sastav, kako bi spremni dočekali nastavak prvenstva u Premijer ligi BiH.Pobijedili smo Gračanlije 10 golova razlike, a sa malo više sreće mogli smo igrati i finale“.

  Na kraju turnira izvšeno je proglašenje najboljih pojedinaca, pa je tako najgolman postao  Radula Radulovica (Sloga), najbolji rukometaš  Slaven Šijaković (Gradačac), najviše golova postigao je Milan Pavlov (Sloga),  dok je Bernard Mandarić iz Sloge  najviše svojom igrom podsjećao na  Halida Žunića, te je i on dobio prigodno priznanje.

 Naši rukometaši nastavljaju igrati prijateljske utakmice i već prekosutra, 1.jauara putuju na mini turneju po Srbiji, gdje će odigrati 4 utakmice sa poznatim ekipama naših susjeda!/Š.G./

Vaš komentar na članak: