Večeras je u Gradskoj dvorani u Živinicama završen 5. Novogodišnji turnir u malom nogometu.Nakon trodnevnih borbi prvo mjesto osvojila je ekipa Hrastika, koja je u finalu pobijedila Međeđu iz Sapne rezultatom 3:0.

   «Zadovoljni smo odzivom ekipa.Na turniru je učešće uzelo 36 timova u najjačoj konkurenciji i 7 ekipa veterana.Imali smo i veliku podršku publike tako da je svakog dana na tribinama bilo  oko hiljadu gledalaca.Bilo je više iznenađenja, a svakako ekipa Međeđe je ove godine bila prvorazredno iznenađenje, jer je do finala izbacila nekoliko favorita.Jedino možemo žaliti što nismo uspjeli okupiti BH zvijezde nogometa, jer su naši asovi prezauzeti brojnim obavezama», kaže nam predjsjednik organizacionog odbora turnira Mijo Filipović.

  U konkurenciji veterana  do finala su stigle ekipe Kurta iz Suhe i GAP-Vrtagić Gračanica.Gračanlije su bile bolje i pobijedile rezultatom 4:1.Najboljim ekipa i pojedincima uručene su diplome i pehari, a pobjednici su dobili i novčane nagrade.

  Za najboljeg golmana turnira proglašen je Mehmed Baščelić iz Hrastika, a ova ekipa u svojim redovima imala je i najboljeg fudbalera Elvisa Čergića.Diplomu za najboljeg igrača dosadašnjih turnira dobio je Halid Bešlić iz ekipe GAP-Gračanica./Š.Gadžo/

Finalist sa peharima i diplomamai-Hrastik /žuti dresovi/ i Međeđa

Igrači su imali veliku podršku sa tribina
 

Vaš komentar na članak: