Večeras je od 21 sat u Gradskoj dvorani u Živinicama održan uspio koncert za djecu s posebnim potrebama, okupljenim u udruženju Vrati mi osmijeh.Procjenjuje se da je humanitarnom koncertu bilo prisutno preko 1.500 posjetilaca, koji su ulaznicama pomogli da se prikupe sredstva za gradnju objekta.

 Prva je večras nastupila Amra Halebić, a osim najavljenih pjevača, još su nastupili članovi KUD Živinice i poznati sazlija Halid Musić, sa 50 godina dugom karijerom.Publika je burnim apaluzima nagradila njegove pjesme Prošetao Mujo mlad i Garavušo ko ti kosu redi.

  "Uvijek sam spreman pomoći ovakve akcije i večeras sam sretan što sam bio učesnik ovog uspjelog programa", rekao nam je Musić.

  Amra Halebić je pozdravila organizaciju ovakvog koncerta i kaže da se odaziva na humanitarne akcija kada je slobodna, a to se često dešava.Mirza Šoljanin i članovi grupe IF takođe su nastupili i izveli nekoliko zapaženih numera, koje su oduševile publiku.

   Nihad Alibegović ističe kako je zadovoljstvo pomoći ovoj djeci s posebnim potrebama, koji su takođe uživali u uspjelom programu estradnjaka:

   "I ja sam jedan od organizatora koncerta, zajedno sa Selmedinom.Dvorana je prepuna, što govori da se ozbiljno pristupilo organizaciji humanitarnog koncerta.Ovo je jedno značajno ostvarenje i sada treba ići dalje".

 Smjenjivali su se i ostali izvođači. Svojim nastupima oduševili su publiku, koja nije štedila dlanove da ih zbog toga nagradi./Š.G./

Djeca oštećena u svom razvoju, u prvim redovima, pratila koncert

Amra Halebić prva nastupila

Publika u velikom broju podržala humanitarni koncert
 

Vaš komentar na članak: