Humanost ne znači misliti lijepe misli. Humanost znači djelovati. I to ne bilo kako. Humano djelovati znači pomagati drugima bez obzira na to koje su rase, nacionalnosti, pola, starosti, vjere. Humani čovjek je dobročinitelj, a ta riječ mnogo bolje objašnjava značenje humanosti: činiti dobro!

 
  Humani možemo i morali bi biti svi mi, svakoga dana. Mnogo je situacija u kojima možemo pokazati svoju humanost: u vlastitom domu, u školi, u mjestu stanovanja, prema prijateljima i prijateljicama ili prema sasvim nepoznatim ljudima.
 
  Prilika da mi ,Živiničani, još jednom pokazemo svoju humanost pružiće se 15.maja 2013.godine kada se u Živinicama u Gradskoj dvorani sa početkom u 20 sati održava humanitarni koncert pod simboličnim nazivom „Od prijatelja za Prijatelja“.
 
  Koncert organizuju mladi ljudi,Živiničani,koji žele na ovaj način pomoći i prikupiti neophodno potrebna finansijska sredstva za liječenje svog oboljelog prijatelja,našeg sugrađanina, koji sam i sa svojom porodicom nije u mogućnosti pokriti sve troškove liječenja u Ljubljani.
 
  Pozivu za učestvovanje u pomenutom humanitarnom koncertu već su se odazvale najveće zvijezde BH estrade kao što su :Hanka Paldum /slika na naslovnici/,Šerif Konjević,Šemsa Suljaković,Enes Begović i Šekib Mujanović.Pomenute estradne zvijezde garantuju nezaboravan koncert a sve to 5 KM koliko će koštati ulaznica.
 
  Dakle,dragi Živiničani kupovinom ulaznice za ovaj koncert osjetićete dvostruko zadovoljstvo a to je da ste se vrhunski zabavili a ujedno pomogli svom sugrađaninu na putu do ozdravljenja.
 
  Svi koji žele učestvovati u uvoj humanitarnoj akciji ulaznice za humanitarni koncert mogu kupiti na kiosku ispred Doma zdravlja Živinice kao i na sam dan koncerta u Gradskoj dvorani Živinice./Jasminko Razić i Nihad Kovačević7
 
 

Vaš komentar na članak: