Prelijepi Snješko Bijelić, kojeg je dva dana gradilo dvadesetak mladih iz Husina pored Tuzle, završen je na opće oduševljenje svih graditelja i mnogobrojnih prolaznika.

  Na samom početku, zamisao je bila da se izgradi Snješko visok 3-4 metra, ali u toku gradnje sa brojem graditelja porasle su i ambicije, tako da je na kraju njegova visina iznosila 5 metara. Snješko je dobio ime "Žare", po mladiću, koji je prilikom pada sa Snješka slomio ruku. Osim graditelja Snješka, ambijent su upotpunile i mlade sugrađanke, koje su u svojoj kuhinji spremile ukusne palačinke, te na licu mjesta kuhale vino, koje je itekako dobro došlo kao okrepljenje na ovim niskim temperaturama.

  Mladi iz Husina su pokazali kako se i u ovim zimskim uvjetima može kvalitetno zabaviti na otvorenom, te vjeruju da će njihov Snješko poživiti dugo u proljeće, sve dok sunčevi zraci ne podignu temperature. Do tada će se smješiti na brojne prolaznike na magistralnom putu M-18, koji svakodnevno u velikom broju prolaze ovom frekventnom saobraćajnicom!/Dalibor Vidović/

Sa gradnje najvećeg husinskog Snješka

Zadovoljna ekipa nakon uspješno obavljenog posla

Snješko u parku kraj spomenika Husinskom rudaru
 

Vaš komentar na članak: