Članovi Streljačkog kluba Konjuh Živinice su proteklog vikenda učestvovali na obilježavanju 71. godisnjice "Igmanskog marša", koji se sastojao u pješačkom pohodu i takmičenju u sportskom streljaštvu. 

 
  Živinički strijelci su postigli zapažen uspjeh i u konačnom plasmanu ekipno zauzeli 3. mjesto, iza SK Ilidza i SK Maglaj, dok je u pojedinačnoj konkurenciji član Konjuha Hajro Bečić sa 184 kruga zauzeo 1.mjesto.
 
 "Ovo je bila još jedna pozitivna promocija grada Živinica i streljaštva od strane članova Streljački sportski klub Konjuh Živinice.Bio je to 46.po redu turnir u streljaštvu, a u povodu 71.godišnjice "Igmanskog marša" i drago nam je što u naš grad dolazimo sa tako značajnim uspjesima", rekao nam je predsjednik ŠK Konjuh Živinice Džinić.
 
 Na turniru u streljaštvu nastupila je 31 ekipa iz FBiH, sa preko 200 takmičara. Delegacija sačinjena od predstavnika ekipa položila je cvijeće na partizanskom spomeniku na Igmanu i odala počast poginulim borcima NOR-a. Turnir je otvorio zamjenik predsjednika SABNOR-a Kantona Sarajevo Ibrahim Durmo, te podsjetio na istorijski značaj "Igmanskog marša". 
 
  Za sve takmičare organizovan je ručak uz pjesmu i druženje sportista sa predstavnicima Saveza antifašista i boraca NOR-a./Press SK Konjuh/

Živinički strijelci na Igmanu

Vaš komentar na članak: