Ova školska godina lagano se približava kraju, pa je u Nastavnom planu i programu sve manje nastavnih jedinica, a u glavama učenika sve više naučenog gradiva.Tako je i u II-b razredu iz Druge osnovne škole u Živinicama, sa kojima radi  profesorica razredne nastave Elzina Hajraderević.Ima 24 učenika i kaže da su svi uspješno savladali nastavne sadržaje po Planu i programu.

  «Imam izuzetno dobvrih đaka, koji vole učiti i raditi, posebno u grupama i to često praktikujemo.Imamo i jednog učenika kojeg je stručna komisija kategorizirala zbog teškog  izgovaranja riječi, ali se i on dobro uklopio u kolektiv i takođe uspješno savlađuje nastavno gradivo»,  kaže profesorica Elzina Hajdarević.

  U II-b razredu posebno se ističu učenici Dženan Selimović, Emrah Umihanić, Bernisa Zekić, Elhad Šepić, Elma Sinanović i Adna Čokić, mada i ostali puno ne zaostaju.

  Zbog saobraćajne nesreće iz razreda već duže vrijeme odsustvuje Azra Hodžić.Sada se nalazi na rehabilitaciji u Krapinskim Toplicama, a potom će uskoro preći u Fojnicu.Učenici njenog II-b razreda je mnogo vole i jedva čekaju da se vrati na nastavu.Kada je izašla iz bolnice posjetili su je kod kuće i poželjeli joj brz oporavak.

  «Svi jedva čekamo da nam se Azra vrati u razred, da zajedno učimo i igramo se», kažu njene drugarice i drugovi iz razreda./Š.G./

II-b razred profesorice Elzine Hajdarević
 

Vaš komentar na članak: