Među sindikalnim aktivistima Konjuha vlada optimizam kada je u pitanju sudbina ovog nekada velikog i uspješnog radnog kolektiva iz oblasti drvene industrije. Kako saznajemo od predsjednika Sindiklanog odbora Mevludina Trakića Vlada FBiH spremna je otkupiti dionice od velikih dioničara iz inistranstva i tako biti većinski vlasnik firme:

 "To je najbolje rješenje i na taj način Konjuhu će se moći pomoći. Ipak, mnogo je sitnih vlasnika firme, a i za veće dioničare je bolji izlaz da prodaju svoj dio Konjuhovog kapitala nego da firma ide u stečaj. Nadam se da ćemo za 15-tak dana biti obavješteni o ishodu promjene vlasničke strukture firme".

 Konjuh nije u potpunosti klonuo, proizvodnja se odvija znatno manjim intenzitetom, a angažovano je oko 200 radnika u svim fazama do finalnog proizvoda-stola i stolice! Svi su izgledi da će angažman Sindikata oko organizovanja štrajkova, pješačenja u Sarajevu i Tuzlu, podizanje šatorskog naselja kraj općine Živinice…biti prošlost i da predstoje bolji dani!/Š.G./

Vaš komentar na članak: