Inovacija Šabana Fejzića o UKV zračenjima

 Naš sugrađanin Šaban Fejzić je autor inovativnog rada, znanstvenik globalista, koji je osmislio i patentirao inovaciju, koja će se prvi puta primjeniti u smislu zaštite čovječijeg života od radio link saobraćaja i UKV zračenja, a koje je ubitačno štetno za čovječiji život.

  Inovacija Šabana Fejzića je registrovana pod brojem P-69/13 u Institutu za intelektualno vlasništvo BiH u dokumentu Isprava o deponiranju i upisivanju autorskih djela u knjigu evidencije autorskih djela i predmeta srodnih prava. O svom pronalasku Šaban Fejzić kaže:

 "Rad sam objavio pod naslovom Faikov izolacioni kabinet i to nije nikakva znastvena inovacija, ali jeste prvobitna primjena znanosti ovog smisla, pa se zato kaže da je to prvjenac u ovoj oblasti. Novitetni znasntveni rad je zato što ga nikada niko i nigdje nije uradio, niti primjenio, do sada. Dakle, ovaj rad je inovacija ili rad prvjenac, a ne znanstveni novitet, jer se znanost u ovom radu samo primjenjuje. Razvojem tehnike i njenom primjenom u najširem smislu, na svakom koraku smo izloženi UV zračenju, usmjerenih radio linkom vladavine robotizma, vladavinom raznih biološko-vanjskih faktora i usmenim zahtjevima Faika Vejzovića, nastao je ovaj elaborat o izolacionom kabinetu, te sam ga po njemu i nazvao", kaže Šaban Fejzić.

 Znamo šta je slobodno kretanje atoma, molekula i drugih čestica u zračnom prostoru i da je to ugodno i nije štetno, ali ako se te čestice nasilno pokreću i usmjeravaju djjeluju ubitačno za sve na što naiđu.

Ubitačnost čestica nasilnim uticajima

 "Radio talasima, raznim antenskim i drugim sličnim uređajima i linkovima radio relejskih uređaja je primjer nasilnog poketnja navedenih čestica. Od samog rođenja izloženi smo tim štetnim uticajima. Tim opasnostima možemo se oduprijeti mojom inovaciujom, tj. projektom  „Faikov izolacioni kabinet“. Realizacija gradnje se vrši uz ostale stambeno-poslovne objekte, a u sastavu elektroinstalacionih radova u građevinarstvu, dakle, gdje ljudi rade i borave. Ovim izgrađen stambeno poslovni izolacioni prostor u objektu ne samo da će ubuduće štiti čovječije tijelo od ovog saobraćaja i UKV zračenja, nego će iz njeg iscrpiti i sve ostalo nataloženo do sad ovim saobraćajem, te će tijelo u potpunosti postati zdravo", kaže Fejzić.

  Funkcionalnost ovog rada je provjerena i efekti su 100 postotini, što dokazuje certificiranje, uknjižba i pohranjen je u odgovarajućem institutu, a pod pokroviteljstvom USAID-a, međunarodne organizacije za zaštitu i certificiranje inovativnih radova, te vršenje bilo kakvih radnji u smislu realizacije, a bez autorsko vlasničkog odobrenja, je vrlo kažnjivo i zabranjeno.

  Za realizaciju ovog rada obezbjeđeno je cjelovito planetarno zemaljsko tržište, a što znači da su kupcu ovog rada zagarantovani vrlo veliki prihodi. Bilo kakve radnje ovog smisla na planeti Zemlji ne smije niko raditi izuzev kupca ovog rada, kojeg je Fejzić procjenio na 3 miliona Eura, ali Fejzić nudi i olakšicu:

  "Cijena je određena paušalno i vrlo uskromljeno, radi prilagođavanja bosanskohercegovačkom tržištu i standardima, te je vrlo niska i nerealna, a i prodajna cijena rada koja proističe iz vrijednosne cijene- uzima se 10 odsto i iznosi 300.000,00 Eura ili 550.000,00 KM i izriče se kupcu uz dodatni uvjet da kupac u dogovorenom  periodu izgradi simbol gradu Živinicama za koji ću ja kao prodavac obezbjediti projekat, a u  saradnji sa općinom Živinice i Bosnom i Hercegovinom", zaključuje Fejzić./Š.G./

Šaban Fejzić-autor rijetke inoivacije