U 19. kolu A-2 košarkaške lige BiH-grupa Sjever u Bugojnu je Iskra savladala Živinice 78 Dino kafu.Tim porazom umanjene su šanse našeg kluba da se domogne prvog mjesta, ali ima još utakmica u kojima će se odlučivati kome će pripasti košarkaški vrh ove lige!

  KK Iskra je pobijedila KK Živinice 78 Dino Kafu rezultatom  86:77, KK Gradina Koteks-Sporty KK Student Falcons 74:81, KK Litva Banovići- KK Gradina 2 Srebrenik 70:76, što je iznenađenje 19.kola, Odžak – Srednjoškolac 87:69, Travnik – Donji Vakuf Komar Gips 65:76, slobodna je bila ekipa Bersseluma.

  U našem timu u igri protiv Iskre istakli su se Aljić i Đulović, a učinak živiničkih košarkaša  u Bugojnu bio je slijedeći: Košpić, Korkutović 6, Taletović, Hadžimehmedović 5, Brčaninović 6, Meštrić, Aljić 26, Ahmetović 2, Imamović 2, Zukić, Mušanović 8, Đulović 22.

  Narednu utakmicu KK Živinice 78 Dino kafa igra protiv prve ekipe na tabeli Odžaka, koji ima 32 boda, dok drugoplasirana ekipa Donji Vakuf , takođe sa 32 boda, gostuje u Bugojnu protiv Iskre. Živinički košarkaši su  osvojili  30 bodova i biće teško nadati se šampionskoj tituli. Ali, ova sezona bila je uspješna za naše košarkaše i to je do sada najboji uspjeh, od kada su počeli takmičenje u A-2 ligi./Š.G./
 
  

Vaš komentar na članak: