Prije nešto manje od dva mjeseca objavili smo priču o dva Živiničana (Ivan Andrić i Emilio Matičević), koji se bave vloggingom, tako što snimaju svoje video klipove i postavljaju ih na popularni Youtube. Tada, kada smo objavili priču, Ivan i Emilio su na pomenutoj mreži imala jedva 10.000 klikova na svoje video zapise.

  "Od tada do danas, ta se brojka enormno povećala, te sada iznosi preko 50.000. Snimili smo  desetak video zapisa, te na njima dobili na popularnosti. Sada, njaš fan page na popularnom Facebooku broji oko 2500 članova i na Youtube imamo preko 400 "subscribera", odnosno pretplatnika", kaže nam Ivan Andrić i dodaje  kako svakog dana dobijaju desetine poruka podrške na njihove facebook profile, gomilu zahtjeva za prijateljstvo i slično.

  Naime, ono najvažnije što im se desilo tek slijedi. Kako nam priča Ivan Andrić, pokretač ove ideje, u četvrtak je na njihov mail pristigla poruka od Youtubea koja je pokrenula ostvarenje njihovog sna. Kaže kako ne smije tačno otkriti šta je pisalo u poruci, jer je to dio poslovnog ugovora, ali da su dobili ponudu da postanu, pazite sada, prvi partneri sa Youtube u Bosni i Hercegovini i na Balkanu. O tome  Ivan kaže:

  "Nisam mogao vjerovati šta se dešava, a kada sam obavijestio Emilia o svemu, ovaj je mislio da se zezam sa njim. Ubrzo smo shvatili da nema šale nego da se moramo još ozbiljnije posvetiti svemu".

  Tako su Ivan i Emilio napravili par koraka koji su bili potrebni i partnerstvo je sklopljeno. Od sada, na njihovim video klipovima se pojavljuju razne reklame, čiji je vlasnik Google AdSense, budući da su i sa njima partner, te svaki klik na reklamu donosi nekoliko euro-centi na račun naših sugrađana. Napominjemo još jednom kako su oni prvi na Balkanu koji imaju sklopljen ugovor, te nam je čast poznavati ih.

  Takođe, odmah su pomogli svojim prijateljima vloggerima, te pokazali kako "slava ne kvari ljude". Njihov prijatelj Benjamin Ćosić, na internetu poznatiji kao "Benjo Jutub" je uz njihovu pomoć odmah mogao poslati zahtjev Youtubeu za partnerstvo, a zahtjev je naravno – prihvaćen. Takodje, to isto je učinio i Jusuf Kvakić, momak iz Prnjavora, koji je takođe postao partner. Ivan navodi kako je bitno da se zahvali momku po imenu Almin Pilav koji je administrator na njihovoj facebook stranici, te na neki način njihov marketing menadzer, jer je njihov klip o Edinu Džeki, kojeg je gledalo preko 8000 ljudi, došao i do samog Edina, koji ga je odgledao i objavio na svom zvaničnom facebook profilu.

  Zaista nam je drago što su naši sugrađani stigli ovako daleko u kratkom vremenskom roku, pa se nadamo da će njihova popularnost samo rasti i da neće ubrzo stati.

  Sugerišemo posjetiocima portala da  posjetom na njihov youtube kanal i njihove klipove, te klikom na reklame koje izlaze za vrijeme gledanja klipa, doprinesete njihovom daljem razvoju. Napominjemo da se reklame nalaze pored video klipa i na dnu samog klipa. Ostavljamo vam njihov youtube kanal i njihov facebook fan page, pa pogledajte i sami o čemu se radi, ako još niste upoznati. Sretno momci!
YOUTUBE: http://www.youtube.com/retardinhos
FACEBOOK: http://www.facebook.com/retardinhos

Živinički vlogeri – meteorski uspon

Ivan i Emili na "zadatku"
 

Vaš komentar na članak: