S krajem septembra u firmama Iverex Komerc i Benf Compani uradili su devetomjesečni poslovni izvještaj, koji je pokazao da ove firme postižu bolje rezultate nego u istom periodu prošle godine. Suvalsnici firme Iverex Komerc Behaija Hodžić i Amir Muratović priželjkuju da kraj poslovne godine bude sličan  postignutim rezultatima iz 2008.godine.

  „Poznato je da se poslovanje firmi u dvije posljednje godine otežano odvija, ali činimo napore da se održimo u biznisu.Ovogodišnji rezultati su ohrabrujući, jer smo u Iverex Komercu postigli bolje rezultate za 30 odsto od onih iz prethodne godine.Recesija će još dugo biti prisutna i dobro je  zadržati se na postignutom nivou.U okruženju je teško stanje, ali smo po prvi puta ušli na tržište Austrije i Hrvatske, gdje imamo sve više kupaca“, kaže nam Behaija Hodžić.

  U Iverexu ne planiraju nove investicije, niti proširenje proizvodnje, pa će i broj zaposlenih ostati na 41, a ovdje ističu da je nedavno zaposlen jedan dipl.ekonomista, te da je svako radno mjesto veliki dobitak, kako za firmu tako i zajednicu. Proizvodni program Iverex Komerca je sve prepoznatljiviji na tržištu, mijenja se dizajn, oblik i sve ono što traže kupci, a što se postiže redovnim posjetama sajmovima u zemlji i inostranstvu. Služba marketinga pripremila je ovih dana katolege 4 proizvodna programa- kuhinja, uredskog namještaja , Sigme (spavaće i dječije sobe, predsoblja, dnevni boravak), te ormari, komode i dr.

  U ovoj poslovnoj godini ukupna prihod IVEREX Komrca, proizvodnja i salon namještaja, očekuje se u iznosu od preko 5 miliona maraka.

PROIZVODNJA  BENF-a NA TRŽIŠTU NJEMAČKE

  Za kratko vrijeme od osnivanja BENF Compani, vlasnika Behaije Hodžića-Beće,  postiže zapažene rezultate.Ako se zna da je firma započela proizvodni proces sa svega 5 zaposlenih, a da ih je dans 25, dovoljno govori o brzom porastu proizvodne djelatnosti. Ovdje je važno istaći da se gotovo cio proizvodni program-bukov masiv, izvozi na tržište Njemačke.  

  BENF na tržište Njemačke izvozi razne krevete od masiva, krevete na sprat, noćnike i raze tipove klub i trpezarijskih stolova.

  U ovoj poslovnoj godini, prema riječima direktora Ismeta Hodžića,  BENF Compani očekuje ukupan prihod u iznosu od 1.200.000,00 KM, uz napomenu da se sve obaveze prema državi i zaposlenicima uredno izvršavaju./Šefik Gadžo/

Naslovnice novih kataloga Iverexa i Benfa

Iverexove razne kuhinje prezentirane u novom katalogu
 

Vaš komentar na članak: