Službenici policije PS Živinice su prilikom poduzimanja radnji u realizaciji Akcionog plana za provedbu mjera iz dokumenata "Polazne osnove strategije sigurnosti drumskog saobraćaja FBiH 2008-2013.," u vremenskom periodu od 25.09. do 26.10.2012. godine uočili prekršioce, uglavnom vozače motornih vozila i s tim u vezi izdali ukupno 292 prekršajna naloga (prekoračenje brzine, tehnička neispravnost, nepoštivanje saobraćajnog znaka, neregistrovano vozilo, nenošenje vozačke dozvole, alkohol,  mobitel i dr.).

  U toku navedenog perioda, dogodilo se ukupno 27 saobraćajnih nezgoda, od čega je 12 SN-a sa povrijeđenim licima i materijalnom štetom, a 15 SN-a sa materijalnom štetom.

Pretresom do skrivenog oružja

  Službenici OKP PU Živinice i PS Živinice su dana, 30.10.2012.godine u Živinicama, postupajući po naredbi Općinskog suda Živinice, izvršili pretres porodične kuće i pomoćnih objekata M.P., rođen 1964.godine, kojom prilikom su pronašli 1 pištolj, 7 metaka i 1 revolver niklovani.

  O navedenom događaju je obaviješten kantonalni tužilac, a službenici policije PU Živinice poduzimaju dalje mjere i radnje na dokumentovanju istog./MUP TK/

Vaš komentar na članak: