Službenici policije PS Živinice su prilikom poduzimanja radnji u realizaciji Akcionog plana za provedbu  mjera iz dokumenata "Polazne osnove strategije sigurnosti drumskog saobraćaja FBiH 2008-2013.godine," u vremenskom periodu od 25.04. do 10.05.2012. godine uočili prekršioce, uglavnom vozače motornih vozila i s tim u vezi izdali ukupno 279 prekršajnih naloga (prekoračenje brzine, tehnička neispravnost, nepoštivanje saobraćajnog znaka, neregistrovano vozilo, alkohol i dr.).

  U toku navedenog perioda, dogodilo se ukupno 16 saobraćajnih nezgoda, od čega je 10 SN-a sa povrijeđenim licima i materijalnom štetom, i  6 SN-a sa materijalnom štetom.

Pretres porodične kuće

  službenici policije PU Živinice su u Živinicama, postupajući po naredbi Općinskog suda Živinice, izvršili pretres porodične kuće i pomoćnih objekata, te putničkog motornog vozila, koje koriste A.S. i S.H.

  Prilikom pretresa, pronađena je i izuzeta određena količina srebrenog nakita, mobilni telefon i određeni broj dokumenata za koje postoje osnovi sumnje da su krivotvoreni. Službenici policije PU Živinice poduzimaju neophodne mjere i radnje na dokumentovanju navedenog događaja./MUP TK/
 

Vaš komentar na članak: