Iz Eurogola: Adnanovi pehari i medalje

Među nogometnim talentima Škole fudbala Eurogol Živinice, koja okuplja 90 članova raznih uzrasta, sve uspješnije nastupa Adnan Buševac. Mada će tek u VII razred osnovne škole okitio se velikim brojem medalja i pehara za postignute rezultate na raznim turnirima u zemnlji i svijetu. O ovom mladom fudbaleru trener Adel Lješnica prognozira velike domete:

  "Još je rano govoriti gdje će se Adnan zaustaviti, ali ono što je sigurno znano u njegovom dosadašnjem radu je veliki talenat. Ako tome dodam da je na svakom treningu maksimalno angažovan i da izvršava sve zadatke, jasan su znak da on voli fudbal i da daje sve od  sebe. Sigurno je da će svojim odnosom prema igri i neospornim talentom postići mnogo u nogometu".

  Adnan je veoma mlad počeo igrati pravi nogomet i sjeća se prvih koraka na zelenim terenima:

  "Svoje prve treninege započeo sam na stadionu Metalca u Živinicama, kod trenera Radana Grgića, gdje sam igrao sa djecom većom i po 5 godina. Sjećam se i svoje prve utakmice, kada smo igrali protiv FK Barice i tada sam postigao svoj prvi gol. Prelaskom u Eurogol bilo je u početku teško, ali iz dana u dan, iz treninga u trening, na red su došli dobri rezultat".

  Svake godine Eurogol učestvuje na raznim turnirima i osvaja visoka mjesta, a doprinos tim uspjesima daje i Adnan, o čemu kaže:

Srebro iz Austrije

 "Da bi se osvojio pehar ili medalja treba mnogo rada. Pored treninga, koje imamo tri puta u sedmici, što ponekad predstavlja i napor zbog škole i drugih obaveza,  ipak nas raduje najava svake utakmice. Obišli smo s klubom mnogo gradova u BiH i inozemstvu, pa nam to  sve više daje morala i snage da se borimo još bolje. Moj prvi odlazak sa Eurogolom  na turnir van BiH je bio u Novom Sadu 2011. godine, gdje sam nastupao sa generacijom 1999. i tu smo osvojili treće mjesto na turniru Petar Puača. Iste godine sam išao sa Beta klubom Lukavac u Njemačku (Berlin), godinu kasnije sam imao ponovni odlazak sa OFK Eurogolom u Berlin i tu smo osvijili drugo mjesto. Ove godine smo bili u Austriji ( Wels ) i naša ekipa do 15 godina osvojila je visoko drugo mjesto".

  Pored turnira u inozemstvu Adnan Buševac je sa Eurogolom imao dosta uspjeha i na turnirima u BiH-u Vučkovcima, Odžaku, Kalesiji, Gradačcu i drugim mjestima. O poziciji koju najradije igra za ekipu kaže:

 "Moja pozicija je centralni vezni i na tom mjestu volim da igram, što pokazuju i moje asistencije. Pored školovanja, u budućnosti planiram i dalje nastaviti sa fudbalom, jer su mi u tome moralna podrška moji roditelji, treneri i prijatelji. Nadam se da ću i dalje postizati još bolje rezultate, jer vjerujem u sebe. Poručio bih djeci da nam se pridruže i da osjete ljepotu fudbala, kao i mnogobrojna druženja i upoznavanja"./Š.Gadžo/

Adnanova kolekcija zlatnih, srebrenih i bronzanih medalja i pehara

Adnan sa trenerima Adelom Lješnicom i Admirom Kanjićem