Na Skupštine Tuzlanskog kantona od 24.juna pokrenuto je pitanje teškog položaja zaposlenih radnika Konjuha i iniciranje pokretanja proizvopdnje u firmi. Poznato je da se posljednjih godina Sindikat i zaposleni ove firme bore na razne načine da skrenu pažnju zvaničnika, kako bi pokrenuli proizvodnju. Išli su pješice u Sarajevo i u Tuzlu više puta, a govoto cio juni dežurali su u šatorima kraj opštine Živinice.

  Pitanje tešklog stanja u Konjuhu u Skupštini TK pokrenuo je poslanik Samir Kamenjaković.On traži da Vlade TK-a razmotri mogućnost izdavanja garancije Razvojnoj banci FBiH za kredit Konjuhu u iznosu  od 2  miliona KM.

  ”Osim pomenutog bitno je da Vlade TK-a pronađe rješenja za osiguranje zdravstvene zaštite radnika Konjuha, putem Zavoda zdravstvenog osiguranja TK-a. Poznata je stvar da su stručnjaci uradili Program revitalizacije Konjuha i da ga treba provesti u djelo, a za to su potrebna tražena sredstva, kako i piše u Programu. Sada se pravi problem oko davanja kredita, što je nepotrebno. Glavni problem je iskrsnuo kod davanja garancije Razvojnoj banci FBiH, iz meni nerazumljivih razloga”, kazao je Kamenjaković.

  Poslanik Samir Kamenjaković, od nedavno i predsjednik Narodne stranke radom za boljitak Živinice, je u ime 500 radnika Konjuha zatražio intervenciju Vlade TK, da pomogne pronaći ključ za rješenje nekadašnjeg giganta drvne industrije.

Vaš komentar na članak: