Danas su fudbaleri Slavena održali redovan trening na svom stadionu.Snijeg nije poremetio ambiciozni plan priprema trenara Munevera Kraišnika, koji ističe discipliniranost igrača, bez obzira na vremenske prilike.

  „Igrači redovno dolaze na treninge, snijeg ih u tome nije spriječio, jer imaju veliku volju da se što bolje pripeme za nastavak prvenstvene sezone u Proj ligi FBiH.Cilj nam je da ostanemo u ligi i nadamo se ostvarenju tog zadatka, koji smo sebi postavili kao prioritet.Sve teškoće vrlo dobro podnose, iako se radi o najtežem dijelu priprema, a uz to još nas ometa i snježni pokrivač“, priča nam trener Kraišnik.

   Slaven će po igračkom kadru sezonu nastaviti znatno oslabljen, pošto je najbolji fudbaler i ujedno strijelac Prve lige FBiH, Mirnes Salihović, nakon dužih provjera i pregovora potpisao za mostarski Velež, dok se Muamer Zoletić vratio u tuzlansku Slobodu.U Slavenu kažu da će Mirnes Salihović ostati u Veležu 18 mjeseci, a o drugim detaljima ugovora nismo dobili potrebne informacije. Kako nadomjestiti zamjenu izvrsnom strjelcu ?- upitali smo Kraišnika:

  „Salihović je veliki igrač i  teško je naći adekvatnu zamjenu i za jače klubove nego što je naš. Zato ćemo dodatnim naporima i svakodnevnim treninzima nastojati kompenzirati taj nedostatak.Imamo 4 fudbalera koji su na provjeri.Tu je Zlatan Tomić, internacionalac, Semir Mujkanović iz Željezničara, te igrači iz juniorskog pogona koji mnogo obećavaju-Ivan Babić, Josip Vidović i Rahman Butković“.

   Svi ovi fudbaleri biće na provjeri  tokom pripremnog perioda, nakon čega će stručno rukovodstvo odlučiti da li su zadovoljili potrebe kluba.Prvu prijateljsku utakmicu Slaven će odigrati u Živinicama protiv tuzlanske Slobode, 4.februara./Š.Gadžo/

Slaven danas trenirao na -6 Celzijevih stepeni
 

Vaš komentar na članak: