Fudbaleri Slavena započeli su pripreme za novu sezonu u novom društvu, Prvoj ligi FBiH.Već učestvuju na turniru u Orašju, gdje su sinoć postigli uspjeh, pobjedom nad doskorašnjim Premijerligašem ekipom Orašja.

   U regularnom vremenu rezultat je bio 2:2,  ali su naši nogometaši boljem izvođenjem penala stigli do finala, gdje ih večeras čeka ekipa Dilja iz susjedne Hrvatske.

  Ekipa Dilja pobijedila je Banoviće 3:0, te će biti zanimljivo ko će večeras biti pobjednik turnira u Orašju.Pred večerašnje finale  kapiten Slavena Mirza Salihović prognozira /Slika na naslovnici/:

  «Ne znamo kakva je ekipa Dilja, ali sudeći kako su igrali protiv Banovića izgleda da su veoma jaki.Zato ćemo nastojati odigrati što bolje i osvojiti pehar».

  U novu sezonu Slaven ulazi s nešto izmjenjenim sastavom u odnosu na proteklo prvenstvo.Trener Hadžimahović se preselio u Gračanicu a na čelo Slavena postavljen je Fuad Grbešić.Najbolji strijelac Druge lige Mirnes Salihović preselio se u Švicarsku i nastupaće za člana 2.lige Iverdon.

  Slaven je u prelaznom roku u svoje redove doveo nekoliko fudbalera iz  susjednih općina, a najznačajnije pojačanje je Muamer Zoletić, doskorašnji nogometaš tuzlanske Slobode./Š.Gadžo/

Sastav Slavena iz proteklog prvenstva u Drugoj ligi-Sjever

Vaš komentar na članak: