Slaven je minule sezone postigao istorijski uspjeh plasmanom u Prvu ligu FBiH.Međutim, nije zaboravljen rad s mlađim kategorijama, tako da danas u raznim selekcijama Slaven okuplja oko 150 nogometaša.

    «Slaven je oduvijek poznat kao rasadnik dobrih fudbalera, a to će i dalje ostati.Imamo niz kvalitenih igrača u svim selekcijama, tako da je područje naše opštine  prepuno talenata, pa ne moramo brinuti za budućnost živiničkog fudbala.Na upravo završenom prvenstvu
kadeti su osvojili 2. mjesto u Kvalitetnoj omladinskoj ligi TK, a juniori peto u Fudbalskom savezu područja Semberija, Mejevica, Birač», kaže nam trener juniora Adi Subašić.

   Postignuti uspjesi su vrijedni pažnje i znak da će i dalje na stadionu kraj Oskove biti vrhunskih fudbalera, ne samo za Slaven, već i mnogo jače klubove, kao što je to i sada slučaj!
  
   DJED I UNUK-NAJSTARIJI I NAJMLAĐI ČLANOVI SLAVENA

  U velikoj porodici Slavena mjesta ima kako za stariju tako i mlađu poulaciju.Među starijim Slavenovcima je Enver Hodžić, aktuelni direktor ovog Kluba, a među najmlađim je njegov unuk Eldar Jusić, koji je upravo završio V razred u Drugoj osnovnoj školi, a član je pionirske selekcije.

  «U srijedu igramo utakmicu sa roditeljima i to će biti naš oproštaj od trenera Naila Beširevića, koji se sprema da promjeni adresu i osnuje školu fudbala u Dubravama», priča mlađani Eldar.

  Za Envera Hodžića, direktora Slavena, sada su preostale slatke brige nakon što je njegova ekipa izborila mjesto u Prvoj ligi FBiH.Ali, o planovima Slavena biće riječi drugi puta, jer se Enver priprema da nastupi za roditeljeski tim protiv pionira:

  «Ako me sreća posluži da postignem jedan gol biće dobro, ali ako izgubim od unuka neće mi biti krivo», kaže u šali sretni djed Enver!/Š.G./

Juniori Slavena završili prvenstvo na 5.mjestu

Kadeti vicešampioni Tuzlanskog kantona
 

Djed Enver i unuk Eldar zajedno proslavili ulazak Slavena u Prvu ligu
 

Vaš komentar na članak: