Danas u popodnevnim satima održana je Izborna skupština Asocijacije žena OO SDA Živinice, kojoj su bili prisutni ministrica obrazovanja u Vladi TK Mirzeta Hadžić-Suljkić, predsjednik OO SDA Živinica Abdulah Delić i predsjednik Medžlisa IZ Živinice Hasan Hodžić.

 Radno Predsjedništvo uspješno je predvodila Adaleta Aličić, a pošto je utvrđeno da sjednici prisustvuje dovoljan broj prisutnih za odlučivanja, Skupština je nastavila rad Izvještajem o provedenim aktivnostima u proteklom periodu, Planu narednih aktivnosti, te izboru predsjednice Asocijacije žena u novom mandatu i izbor članica Izvršnog odbora.

  Dosadašnja predsjednica Asocijacije žena OO SDA Živinice Advija Čaušević istakla je aktivnosti u proteklih 1,5 godinu od osnivanja, koje su se odnosile na organizaciju humanitarnih aktivnosti, edukaciju žena na raznim predavanjima, kao i potrebi podizanja ekološke svijesti kod građana.Asocijacija žena učestvovala je u pripremi bajramskih aktivnosti, modnih revija i dr.Svakako, nisu zanemarene ni rekreativne aktivnosti pa je za žene organizovano nekoliko izleta na području BiH.Nakon što je usvojen izvještaj o radu prešlo se na najavljene izbore.

  Jedini kandidat za novu predsjednicu bila je profesorica Advija Čaušević / slika na naslovnici/, koja je jednoglasno ponovo izabrana na ovu funkciju.Jednoglasno su izabrane i nove članice u Izvršni odbor Asocijacije žena OO SDA Živinice.

  Prisutni gosti na Skupštini  uputili su čestitke Asocijaciji žena za dosadšnji uspješan rad, sa željom da tako nastave i u narednom periodu./Š.Gadžo/

Sa izborne Skupštine Asocijacije žena SDA Živinice

Ministrica Suljkić podržala rad živiničke Asocijacije žena

 

Vaš komentar na članak: