Danas je u Plavoj Sali BKC održana izborna Skupština Savjeta žena Stranke za BiH Živinice.Ovaj skup svojim prisustvom uveličali su Spomenka Mičić, potpredsjednica FBiH, Jadranka Mirahčić, ministrica prostornog uređenja i okoliša u Vladi TK, Besim Imamović, predsjednik kantonalnog odbora SBiH Tuzla, te predsjednik i potpredsjednik SBiH Živinice Sead Taletović i dr Rifat Klopić, koji su  prigodnim riječima pozdravili skup žena i poželili ima uspješan rad.

  Prije izbora novog rukovodstva usvojeni su Poslovnik o radu i Odluka o broju i načinu izbora ovog važnog partijskog organa.Izvještaj o radu za protekli mandatni period podnijela je predsjednica Općinskog savjeta žena SBiH Živinice Halima Salihbegović:

  „Od naše prve skupštine 2006.godine naše članice  bile su angažovane na raznim zadacima, počev od priprema i provođenja izbornih aktivnosti, održavanja javnih tribina i drugih poslova, koje su imale za cilj uključiti što više žena u društvene procese.Pokazalo se na tim primjerima da žene mogu biti stub društva, isto kao što mogu biti i stub porodice, samo ako im se pruži šansa.

  Budući da u našim sredinama postoje predrasude i otpori prema ženama u politici, posebno pažnju smo uvijek poklanjali jedinstvu u našem Savjetu.Moramo i želimo istaći da ovog otpora nije bilo među nama, zahvaljujući prije svega bivšem i sadašnjem rukovodstvu općinskog Savjeta SBiH Živinice.Stranka za BiH je jedna od rijetkih partija gdje su žene ravnopravno zastupljene i obnašaju najodgovornije funkcije na svim nivoima zakonodavne i izvršne vlasti“, rekla je između ostalog Halima Salihbegović.

   Govoreći o svojim iskustvima u političkom djelovanju ministrica Jadranka Miraščić i potpredsjednica FBiH Spomenka Mičić su istakle da u neravnopravnoj borbi s pripadnicima jačeg pola, žene moraju duplo više ulagati napora da bi istrajale i uspjele, te kako je neophodno da na narednim izborima žene glasaju za žene.

  „Ponosna sam na  SBiH i njen program, jer svim svojim članovima pruža jednake šanse, te je i meni dala priliku da napredujem stepenicu po stepenicu.Od  osnivanja stranke 1996.godine mnoge žene su izabrane na ključne položaje i  veoma uspješno obavljaju povjerene zadatke“, istakla je Spomenka Mičić.

  Nakon što je pročitan i utvrđen prijedlog novog sastava Savjeta žena SBiH Živinice, pristupilo se glasanju, te su jednoglasno u pomenuti Savjet izabrane slijedeće članice:

  Halima Salihbegović, Snježana Tadić, Šefika Brčaninović, Zehra Beširović, Semra Hasić, Nihada Kamenjaković, Amra Brčaninović, Vanesa Selić, Almira Aljić, Fehrija Hergić, Eldina Salković, Enida Mujanović, Ševala Salkić, Senka Šabanović i Mejruša Nišić.

  Na prvoj narednoj sjednici Savjeta žena ove partijske organizacije izabraće se predsjednica i dvije  dopredsjednice! /Š.Gadžo/

Predsjednica Halima Salihbegović podnosi Izvještaj o radu

Domaćini i gosti prate rad Savjeta žena

Članice novog Savjeta sa gostima, nakon održane izborne Skupštine

 

Vaš komentar na članak: