Proteklog vikenda su se održali 6. susreti Hrvata Živinica u organizaciji UDVDR HVO Živinički sokolovi i HKD Napredak Živinice. Osim 7 ekipa sa područja naše općine učešće je uzela i ekipa iz Hercegovine, iz mjesta Kruševo kod Mostara.Osim natjecanja u malom nogometu ekipe su se natjecale i u ostalim disciplinama: navlačenje konopca, trčanje na 300 metara, trčanje u vreći, bacanje kamena sa ramena i hvatanje jaja.

  Red je da kažemo ko su bili pobjednici po disciplinama? U najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu nogometu, prvo mjesto u konkurenciji seniora je uzela ekipa Barice, čiji je vratar Dario Lučić proglašen za najboljeg igrača turnira. U konkurenciji veterana sjajnom igrom prvo mjesto je osvojila ekipa Kruševo. U navlačenju konopca nakon velike borbe prvo mjesto osvajaju Petrovići. U utrci na 300 metara prvo mjesto je osvojio Mateo Lučić iz Barica. U trčanju u vreći prvo mjesto nevjerovatnim skokovima uzima Luka Banović sa Strašnja. U bacanju kamena sa ramena pobjednik je 6 godina zaredom Goran Bećarević iz Petrovića.

   Ukupni pobjednik 6. susreta Hrvata nakon sabiranja bodova je ekipa Petrovića sa 52 boda. Nakon završetka takmičarskog dijela programa goste je pod velikim šatorom zabavljala izvorna grupa Barabe./UDVDR HVO Živinički Sokolovi/

 
Živopisna narodna nošnja-očuvanje tradicije Hrvata ovog podneblja

Sportisti pokazali veliku borbenost pa ni uspjesi nisu izostali

 

Vaš komentar na članak: