Na Jahorini je završen Kamp Partizanove škole nogometa, koji je okupio u drugoj smjeni  53 mlada talentovana fudbalera, među kojima i 4  pionira ekipe živiničkog Metalca: Faruka Gogića, Belmina Mazića, Adnana Barjaktarevića i Jasmina Berbića.Kamp je trajao od 17.do 24.jula.

  Nakon odigrane 3 popodnevne utakmice posljednjeg dana „kampovanja“ za godišta 1996, 1997. i 1999. protiv odgovarajućih ekipa Novog Grada iz Sarajeva, u večernjima satima, sinoć, organizovana je svečana dodjela diploma i drugih priznanja mladim nogometašima.

   Treneri koji su radili sa fudbalskim nadama BiH, Srbije, Crne Gore i dijaspore zadovoljni su odnosom mladih prema sportu i riječ je o do sada najboljim talentima.

   „Raduje nas činjenica što su u našem kampu zastupljeni svi dijelovi BiH i susjednih država.Odradili smo osam treninga i 4 utakmice sa najkvalitetnijim ekipama ovog kraja, Sarajeva, Pala i Kiseljaka, u kojima smo nadigrali sve protivnike.Pored rada u kampu, koji je na najvišem nivou, važno nam je da vidimo djecu u igri.Partizan je veliki klub i otvoren za sve, želimo prevladati predrasude i barijere iz ranijeg perioda.Područje BiH je iznjedrilo mnogo kvalitetnih nogometnih asova, kao što su Omerović, Bajević, Čapljić i drugi, tako da na ovom kampu imamo njihove, nadam se, nasljednike, kao što su Živiničani Faruk Gogić i Belmin Mazić.Tu su još talenti koji mnogo obećavaju Aleksandar Obradović sa Pala i Pozderović iz Sarajeva“, rekao je koordinator trenera Partizanove škole nogometa na Jahorini Radovan Vranić.

   Uslovi za rad na Jahorini bili su odlični, sva djeca su se uklopila u zajednicu, treneri ističu njihovu disciplinu, te da mnogo obećavaju.Belmin Mazić je učenik VIII razred OŠ D.Višća, a nogometom se odavno bavi:

   „Bilo je lijepo na Jahorini.Svaka generacija je odigrala po četiri utakmice i svi smo pobjeđivali sve svoje protivnike, mada moram istaćči da su ekipe s kojim smo igrali veoma dobre i da su naše pobjede bile tijesne.U ekipi Metalca ove godine imali smo više uspješnih igara, a na međunarodnom turniru u Gračanici osvojili smo 1.mjesto.Meni je ovo bilo drugo učešće u Partizanovom kampu, a nadam se da ću i naredne godine biti pozvan“.

  Faruk Gogić je svojim igrama pobrao simpatije saigrača i trenera, a o kampu kaže:

  „Igrao sam za generaciju 1999.godišta i na svakoj utakmici sam bio zapažen i pohvaljivan od trenera.Na svakoj utakmici sam postizao golove, Palama sam dao 2 gola i namjestio sam gol u jedinom pogotku protiv Novog Grada iz Sarajeva.Zadovoljan sam boravkom na Jahorini, sve je bilo na visokom nivou.

   Adnan Barjaktarević je takođe zadovoljan boravkom i svojim učinkom na kampu Partizana:

   „Osim što smo mnogo naučili od naših trenera i odigrali četiri lijepe utakmice stekli smo veliki broj prijatelja iz raznih krajeva BiH i šire, tako da ćemo nastaviti dopisivati se preko interneta.Cio dan smo provodili u sadržajnim aktivnostima, hrana i smještaj su bili na visini, tako da nemamo nikakvih zamjerki“!

   Jasmin Berbić je  bio na kampu u Štutgartu, a ovoga puta stigao je na Jahorinu:

   „Moram istaći da Partizanova škola nogometa nimalo ne zaostaje za Štutgartom.Ovdje je veoma lijepo, rad je organizovan u dvije smjene-prije i poslije podne, a odigrali smo i dovoljno utakmica.Učenik sam VI razreda Prve osnovne škole i još ću mnogo naučiti o nogometu“.

   Na završnoj večeri sinoć je održan  oproštajni susret u hotrelu Bistrica, na kojem su govorili organizatori i treneri, uglavnom ističući  ljudske i sportske kvalitete polaznika Partizanovog nogometnog kampa.Uz to najboljima su dodjeljene diplome, a svi su dobili testove sportske spretnosti, tako da će mladi fudbaleri iz godine u godinu znati koliko su napredovali.

   U ime organizatora Unisturista iz Banja Luke, Zoran Preradović je istakao da je ovo bila najbolja generacija od svih dosadašnjih, te im je podijeljeno najviše diploma.Među dobitnicima pomneutih priznanja su i živinički nogometaši, trenera Radana Grgića, koji je svoje slobodno vrijeme posvetio radu s najmlađim./Š.Gadžo/
Partizanove nade-1999.godišta

Među godištima 1996. -bilo je mjesta i za Belmina Mazića, koji je bio međunajboljim    u svojoj klasi 

Organizatori i treneri na završnoj večeri na Jahorini u hotelu Bistrica 

Adnan, Jasmin, Belmin i Faruk  sa trenerom Žarkom Gajićem

 
Vaš komentar na članak: