Nakon odigranih svih 11 kola Druge nogometne lige TK-Jug prvi do cilja stigli su fudbaleri Sloge iz Simina Hana, sa osvojenih 21 bodom, koliko ima i vicešampion Jedinstvo iz Donjih Dubrava.

 U ovoj ligi najviše ima klubova s područja općine Živinice, ukupno 7, dok je s posdručja Tuzle 3 i dvije iz Kalesije.Uspjeh živiničkih ekipa u polusezoni je bio vrlo dobar pošto su u gornjem dijelu tabele, osim Jedinstva, još i Jablanica iz Barica, Slatina iz Bašigovaca i Rijeka Šerići sa po 18 bodova i dijele 3. do 7.mjesta, zajedno sa Mladosti iz Gornje Tuzle.

 Napredak iz Tupkovića je na 10.mjestu sa 15 bodova, dok su Gornje Dubrave sa 2 boda manje na pretposljednjem 11.mjestu.Za očekivati je da će nogometna uzbuđenja u ovoj ligi dostići kulminaciju u nastavku proljetnog dijela prvenstva, kada će borba za naslov prvaka biti neizvjesna, ali i za opstanak, pošto je mala razlika u bodovima između jednih i drugih.Jedino je sigurno da za Spreču iz D.Rainaca nema spasa, pošto su jesen završili sa svega 4 boda!/Š.G./

NK Jedinstvo-novajlije a vicešampioni
 

Vaš komentar na članak: