Toplo vrijeme za ovo doba godine tokom proteklih dana "očistilo" je grad i okolinu od snijega, pa nam je uskraćena Novogodišnja idila u bijelom.Kako se i očekivalo Živiničani su Novogodišnju noć uglavnom dočekali u svojim domovima.

  Mladi su potražili ugođaj u većim restoranima i kafićima grada, pošto nam je odavno hotel Konjuh devastiran, te je tako znatno umanjena mogućnost organizovanog ispraćaja stare i dočeka Nove godine.

  Prema onome što smo vidjeli grad nije bio okićen prema očekivanjima, kako bi to trebalo učinti u ovakvim prilikama.Početak 2010. godine ipak je označen vatrometom u centru grada.

  Ono što je bilo na nivou praznika koji smo slavili su čestitke, koje su građani jedni drugima slali na razne načine, počevši od klasičnih poštanskih do elektronskih i internet pošiljki.

  Međutim, čestike u stvarnosti nimalo nisu ličile na one koje smo jedni drugima poželjeli, jer već od 1.januara čekale su nas nove više cijene telefonskih usluga,  cigareta i dr.

  Za niske plate, o čijem se povećanju i ne priča, svaki namet na bilo koje proizvode dodatno će otežati ionako crnu sliku našeg standarda!

Vaš komentar na članak: