Da se mnogo može postići volonterskim radom najbolje pokazuje primjer mladih Živiica, koji su izveli više uspješnih akcija na gradnji raznih objekata, ponajviše sportskih poligona.Jedan takav primjer zabilježili smo u MZ Šerići, odnosno aktivnost Eko udruženja Jezero, koje je nedavno nagrađeno za postignute rezultate od Udruženja Sara Srebrenica.

 Aktivista volonter Erna Hasić govorila je o novom projektu na završnoj svečanosti održanoj u Živinicama i između ostalog rekla:

 "Našim novim projektom planiramo postavljanje ograde na sportskom poligonu Maoča u našem mjestu. Gradićemo ogradu visine 1,20 m zato što se graniči sa privatnim posjedom. Ograda će biti duga 65 metara, postavićemo 23 željezna stuba, a ograda će biti plastificirana. Na gradnji ograde radiće mladi koji najviše koriste poligon, ali pomoć su obećala i dva roditelja čija djeca takođe koriste pomenuto igralište. Cilj projekta je poboljšanje uslova bavljenja sportom u MZ Šerići. Druženje i bavljenje sportom, kao i zajednički rad na stvaranju povoljnijih uslova za sport, uveliko doprinos promociji sportsko-rekreativnih aktivnosti među mladima".

 Osim mladih Šerića na poligonu Maoča igraju i mladi susjednih sela Priluka, Suhe, ali i iz susjedne općine Lukavac. Saznajemo da tokom toplih ljetnih mjeseci na poligonu Maoča okupi se i do sto mladih koji vole sportske aktivnosti, te je utoliko od većeg značaja gradnja ograde, kako bi se stvorili još bolji uslovi za bavljenje sportom!/Š.G./ 

Erna Hasić-volonterskim radom do boljih uslova za bavljenje sportom

 

Vaš komentar na članak: