Jedinstvena organizacija boraca u Energopetrolovoj sekciji Živinice danas je organizovala svečanu sjednicu, redovno godišnje okupljanje svojih članova. Predsjednik ove organizacije Benemin Kudić ističe kako se za proteklih jednu godinu uglavnom organizovalo pomaganje oboljelim članovima:

  „Nastavljamo u kontinuitetu njegovanje tradicija slobodarstva i pomoći našim članovima. Redovno učestvujemo na obilježavanju godišnjica formiranja brigada u kojima su učestvovali naši zaposlenici u posljednjem oslobodilačkom ratu, ali ne zaboravljamo ni godišnjice antifašističkih tradicija II svjetskog rata.Imali smo više posjeta našim oboljelim članovima, koje redovno pomažemo u okviru naših mogućnosti. Uz to našim članovima sa preporukama ljekara pomažemo smještaj i liječenje u banjama“.

  Današnja godišnja sjednica organizovana je uspješno, a o tome se brinuo organizacioni odbor na čelu sa Senadom Jašarevićem.Osim boračke populacije sastanku su prisutvovali svi članovi kolektiva, a bilo je i zvanica, među kojima predsjednik granskog sindikata naftne industrije, te predsjednik JOB Sarajevo  Hrustem Mališević.

  Sekretar sekcije Živinice Avdo Goletić uredno vodi evidenciju članstva i kaže:

  „Imamo  84 člana koji redovno svaki mjesec plaćaju članarinu od 3 KM i uglavnom to su sredstva iz kojih finasiramo naše aktivnosti, bez učešća sponzorskih ili nekih drugih novaca.Dakle, sve  organizujemo vlastitim sredstvima članova organizacije.Zajedno sa sindikalnom organizacijom zalažemo se za bolji status zaposlenika, u čemu imamo uspjeha“.

   Nakon razmjene pozdravnih riječi predsjednika Benemina Kudića i gostiju, druženje bivših boraca i ostalih zaposlenika nastavljeno je uz  duo harmonika Dorić-Rabić, a na kraju  zaigralo se i narodno kolo!/Š.G./

Na stolu se našlo i dobrih mezetluka

Na okupljanju bivših boraca i zaposlenika bio i direktor Omer Kupusović

Muzika uživo kružila je od stola do stola, pa su mogli svi zapjevati
 

Vaš komentar na članak: