Sarajevo, 19.maj – Dva dana pred svečanu večeru Američka trgovačka komora (AmCham) je već zabilježila interes donatora koji će podržati UNICEF-ovu inicijativu „Najbolji početak za svako dijete“. Ovogodišnji Zlatni donatori događaja su Elektroprivreda i m:tel. Serebrni donatori su BH Telecom, Sindikat BH Telecom-a i Microsoft, a bronzani BBS, Unitic, Sector Security, NLB Razvojna Banka AD BL, Raiffeisen bank, Coca Cola, Američki univerzitet u BiH, Logosoft, FedEx, Siemens i Communis.

  Nakon uspješno relizirane prošlogodišnje akcije „Hiljade malih osmijeha“,  Američka trgovačka komora (AmCham) je i ove godine domaćin ovog jedinstvenog gala humanitarnog događaja. Uz udružene snage i podršku drugih  donatora skupljat će se sredstava namijenjena UNICEF-ovoj inicijativi „Najbolji početak za svako dijete u BiH“, u okviru koje se radi na uspostavljanju inovatinih modela pružanja integrisanih usluga u ranom dječijem uzrastu kroz otvaranje centara za rani rast i razvoj.

  Svečano druženje na jednom mjestu okupit će prijatelje djece. Specijalni gost večeri je Patrick S. Moon, ambasador SAD-a u BiH, a događaju će prisustvovati i Florence Bauer, predstavnica UNICEF-a u BiH, predstavnici diplomatskog kora i brojni VIP gosti, donatori događaja "Hiljade malih osmijeha". Posebno za ovu prigodu, zabavni program pripremili su učenici Srednje muzičke škole iz Sarajeva, plesna grupa Fresh Generation i Feedback band.

  „Zahvaljujemo se svim donatorima koji su se odazvali našem pozivu i prepoznali ovaj veliki i koristan projekat stvaranja uslova za  sretnije djetinjstvo naše djece danas i postavljanja temelja za bolju budućnost ove zemlje. Pozivamo sve zainteresovane da se priključe akciji i kupovinom karte putem telefona 033 269 230 i 033 269 231 daju svoj doprinos“ izjavila je Lejla Zukić-Krivdić, predsjednica Američke trgovačke komore u BiH.
 
  Zahvaljujući podršci Evropske unije, Norveške vlade, Odjela Vlade Velike Britanije za međunarodni razvoj i kompanije m:tel, UNICEF je otvorio sedam centara za rani rast i razvoj širom BiH kroz koji je ponudio inovativni model koji povezuje usluge  zdravstvene i socijalne zaštite, te odgoja i obrazovanja u ranom djetinjstvu. Od dijela sredstava koje je AmCham prikupio prošle godine iskorišten je za kupovinu kombija koji će se koristiti za pristup i pružanje usluga na unapređenju ranog rasta i razvoja djeci i roditeljima u ruralnim područjima./Press služba/

Vaš komentar na članak: