Približio se kraj  školske godine, a za maturante on je već tu. Po tradiciji tada se proglašavaju najbolji učenici, pa je tako bili i povodom obilježavanja Dana škole 9.maja u živiničkoj Gimnaziji, a to će učiniti i ostale škole, kada za to dođe vrijeme!

 Za učenika generacije u Gimnaziji proglašena je učenica IV razreda Amira Jagodić, koje se sjećamo još iz osnovne škole, kada je takođe bila najbolja učenica OŠ DOnja Višća. Osim odličnih ocjena Amira je svoj talenat iskazivala u raznim sekcijama, kao i takmičenjima, o čemu kaže:

 "Nastojala sam svojim aktivnostima doprinijeti uspjehu naše škole i njenoj daljoj afirmaciji, pošto znam da su mnogi učenici Gimanzije Živinice, ranije generacije, takođe postizali značajne uspjehe.Tako sam u prvom razredu ostvarila uspjeh iz matematika, kada sam osvojenim trećim mjestom na Federalnom takmičenju iz matematika obezbijedila plasman na državno prvenstvo. U četvrtom, razredu sam ponovo stigla do Federalnog takmičenja iz matematike. Osim matematike još  sam učestvovala na kantonalnim takmičenjima iz fizike i recitala, a kao član Civitasa učestvovala sam na mnogim projektima te organizacije".

 Profesori su puni hvale za uspjehe koje postiže Amira Jagodić, a matematičar Amir Adrović kaže:

 "Svaka genracija učenika ima i one koji ostave poseban pečat, a među njima svakao ima mjesta i za Amiru, koja je imala mnogo uspjeha iz matematike i sitizala je do državnog nivoa takmičenja, što se rijetko dešava, u tako jakoj konkurenciji. Ono što još mogu reći je da joj poželim puno uspjeha u daljem školovanju"!

  Tokom četverogodišnjeg školovanja u Gimnaziji Amira je upoznala mnogo drugarica i drugova, s kojima će još biti na maturskoj svečanosti, a poslije svako na svoju stranu!

  "Što se tiče mog školovanja u Gimnaziji, sad kad je završeno, mogu reći da je bilo jako lijepo. Da sam opet na mjestu učenice koja treba da odabere u koju će srednju školu, definitivno sam sigurna da bi to ponovo bila Gimnazija Živinice. Sada, kada je i to završeno, nastaviću svoje školovanje na Univerzitetu u Tuzli, a moj izbor je Medicinski fakultet".

  U živiničkoj Gimnaziji su porglasili najbolje učenike i od prvog to četvrtog razreda, pa to izgleda ovako:  prvi razredi Amina Aljić, drugi Amra Muratović, treći Amila Brčaninović i  najbolja među četvrtim razredima je  Lamija Klopić. /Š.G./

Amira Jagodić-učnica generacije
 

Vaš komentar na članak: