U subotu, 5.decembra, obilježava se 30-godišnica postojanja i uspješnog rada Kulturno-umjetničkog društva Živinice, koji je ranijih godina djelovao pod imenom KUD Konjuh.

  KUD Živinice je postigao značajne rezultate, po čemu je jedno od najaktivnijih društava u gradu.Osim brojnih koncerata u BiH članovi KUD Živinice redovno uveličavaju razne svečanosti u gradu, kao štu su akademije na Dan općine ili otvaranje značajnih infrastrukturnih i drugih objekata, a posjetili su više evropskih zemalja, a ove godine boravili su u višednevnoj posjeti Francuskoj.

  Tokom svog dugog postojanja KUD je okupljao stotiune mladih ljudi koji su učili svoje prve pjesme i muzičke folklorne korake.Između ostalih, član KUD Živinice bio je i poznati izvođač narodnih pjesama Latif Havkić, vlasnik nekoliko snimljenih gramofonskih ploča.

  Povodom 30 godina postojanja i uspješnog rada u subotu, 5.decembra, održaće se koncert u velikoj sali Bosanskog kulturnog centra u Živinicama, sa početkom u 18,30 sati.Osim aktuelnog sastava na svečanost su pozvani i raniji članovi KUD Živinice, koji su dali značajan doprinos radu Društva./Š.Gadžo/

Članovi KUD Živinice na svečanosti povodom izgradnje mosta na rijeci Oskovi
 

Vaš komentar na članak: