Ove sezone mladi igrači Slavena postigli su veoma dobre rezultate u Kvalitenoj ligi BiH-Sjever, u konkurenciji kadeta. Tokom prvenstva nanizali su 9 pobjeda i pretrpjeli samo 3 poraza. Juče su kadeti Slavena pobijedili Budućnost iz Banovića 1:0 i tako postali prvaci lige. O postignutim uspjesima trener Amir Fočić kaže:

 „Ako uzmemo u obzir da smo kasno počeli s pripremama, uspjeh je tim značajniji. Ovo je veoma odgovorna i talentovana generacija. Na trenge  redovno dolaze, a raspored rada smo prilagodili njihovim školskim obavezama. U Slavenu su od 5 do 7 godina i za to vrijeme su pokazali da vole raditi i tu je tajna uspjeha“,  kaže tener Fočić, inače bivši saigrač Rahimića, Bešlije  i Živkovića u Slavenu, koji se istakao u radu s mladim fudbalerima.

  Slavenove kadete predvodi na terenu kapiten Enis Mašić, koji je juče postigao pobjedonosi gol protiv Budućnosti:

 „Svi smo sretni postignutim uspjehom, jer smo od 13 ekipa prvi stigli do cilja. Loše smo startovali, ali smo kasnije predanim radom uspjeli stići do prvog mjesta na tabeli.Nadam se da ćemo na proljeće biti još bolji“.

  Belmin Mazić igra na više pozicija u timu, ali u posljednje vrijeme se stabilizovao na mjestu lijevog veznjaka.

 „Naš najnoviji uspjeh je potvrda kvaliteta ekipe, na terenu smo dobro sarađivali, tako da sve ono što smo dogovrili s trenerom uspjeli smo i izvršiti, pa ni uspjeh nije izostao“, kaže nam Belmin Mazić.

   Najuspješniji strijelac kadeta Slavena je Armel Berbić, koji je postigao 8 golova u jesenjem dijelu prvenstva.Svi su mu podjednako dragi, ali se najradije sjeća onih koje je postigao protiv Radničkog iz Lukavca:

  "Svakako da su mi ti golovi najdraži jer smo gubili 1:2, a ja sam postigao dva gola, preokrenuli smo rezultat i još je na meni bio prekršaj za penal koji je Mašić uspješno pretvorio u gol".

   Konkurnecija u ligi je bila veoma jaka, a osim susjeda Budućnosti i tuzlanske Slobode, tu su još bile kvalitetne ekipe kadeta Sloge iz Doboja, zvorničke Dine, Proletera iz Teslića i dr. Sve čestiteke ekipi kadeta Slavena za koje su ove jeseni nastupali: 

    Eldar Suljić, Hamid Dropić, Belmin Mazić, Azur Subašić, Edis Havkić, Zijo Brčaninović, Alen Trumić, Nedim Čerkezović, Armel Berbić, Enis Mašić, Alen Habibović, Edin Aličić, Semir Rizvić, Emir Hadžikić, Jasmin Brčaninović, Safet Dautović, Senad Aljić, Muamer Ćasurović, Amar Bešić, Arnad Fazlić i Mustafa Bešić./Š.G./
 

Kadeti Slavena sa trenerom Fočićem po prvi puta postali prvaci
 

Vaš komentar na članak: