Gimnazijalka iz Živinica, sedamnaestogodišnja Amra Čerkezović, vinula se prekonoć u sami vrh modnog svijeta, otkako je lani pobijedila na izboru Elite Model Look BiH, a potom na svjetskom izboru u Šangaju ušla među prvih 15 finalistica Elite Model Look World.

  Zelenooka, 178 cm visoka djevojka koja se nikad nije odvajala od roditelja, niti je bilo gdje kročila sama, sada krstari modnim pistama Milana, New Yorka, Pariza. Totalna početnica u modnom svijetu, Amra danas promoviše modele vodećih kuća kao što su Chanel i Givenchy, što do sada nisu uspjele ni njene bosanskohercegovačke kolegice s mnogo dužim manekenskim stažom. Članica tuzlanske agencije FreeStyle, uskoro će postati punoljetna i staviti vlastoručni potpis na petogodišnji ugovor s agencijom Women Management, s centrima u Milanu, Parizu i New Yorku, koji su u njeno ime prvobitno potpisali roditelji. Nedavno je sklopila ugovor s britanskom agencijom Storm i ukoliko dobije radnu vizu, osmjehuje joj se skori Fashion Week u Londonu. Munjevit uspon koji je postigla na pragu karijere brzo se pročuo u Živinicama i Tuzli, ali nije zanio Amru Čerkezović. Ona i dalje stoji čvrsto na zemlji.

  “Nemam osjećaj da radim nešto veliko. Imam puno obaveza, stalno se krećem, ne radim iste stvari, ne razmišljam kao da sam postigla nešto važno. Nazovu me iz agencije, kažu mi da sutra idem tu i tu, i ja na to odgovorim okej. Radujem se ovom poslu, ipak. I kad ne bih ništa zarađivala, sama činjenica da radim i putujem za mene je životna škola, a to je nešto posebno.”/Emina M./

Amra Čerkezović

Promoviše modele svjetskih modnih kuća
 

Vaš komentar na članak: