U subotu (11. juna 2011. godine) na 13. tradicionalnom košarkaškom turniru „Jasmin Hadžić – Bato“, održanom u sali MSŠ Kalesija, je učestvovalo 6 ekipa.
Četiri ekipe; KK Bosna Kalesija, KK Sloboda Tuzla, KK Falcons Tuzla, KK Millenium Živince (generacija ’97. i ’96.) – su učestvovale u takmičarskom dijelu, dok su ekipe „Jasminovi prijatelji“ i „Grbavica“ iz Tuzle igrali revijalnu utakmicu.

  Nakon što su predstavnici KK Bosna posjetili mezar rahmetli Jasmina, svi članovi klubova učesnika su posjetili šehidsko spomen-obilježje u Kalesiji, te učenjem Fatihe ili minutom šutnje odali počast šehidima protekle agresije na BiH.

  Nakon toga uslijedilo je postrojavanje ekipa u sali MSŠ Kalesija, a nakon intoniranja himne Bosne i Hercvegovine, učesnicima se obratio opredsjednik MZ Kalesija Centar, Sejfo Softić, te zvanično otvorio 13. tradicionalni turnir „Jasmin Hadžić – Bato“.

  U prvoj utakmici snage su odmjerili domaćin turnira KK Bosna te gosti iz Živinica, KK Millenium . Nakon slabog otvranja utakmice, mladi košrakaši iz Kalesije su tek u 2/4 došli do svoje igre te napravili veliku seriju od 18:2, te okrenuli rezultat u svoju korist.Odličnu igru u domaćoj ekipi su pružili Emir i Sinan Sinanović, te Arnel Turić, koji je odigrao odličnu utakmicu, prije svega u obrani.
Kalesijci su na kraju slavili sa 20 poena razlike, 56:36.

  U drugoj utakmici se igrao derbi između Slobode i Falconsa.Bila je to veoma zanimljiva utakmica, u kojoj su igrači Falconsa imali sjajnu podršku sa tribina. Obje ekipe su igrale veoma jaku odbranu tokom cijele utakmice, pa je u ovoj utakmici postignut veoma mali broj koševa.Iako je Sloboda vodila tokom cijelog meča, uporni igrači Falconsa su na kraju dostigli tu prednost, ali zadnji minut utakmice pripada igračima Slobode koji su na kraju slavili sa 42:37.

  U utakmici za treće mjesto, između KK Millenium i KK Falcons, pobjedu od 20 poena razlike je ostvarila ekipa iz Tuzle, koja je na taj način osvojila 3. mjesto na ovom turniru.

  U finalnoj utakmici, između KK Bosna i KK Sloboda, viđena je odlična košarka.
Košarkaši iz Tuzle su tokom cijelog meča vodili, te na kraju zasluženo slavili, te potvrdili da su najbolja ekipa na području TK.Rezultat je na kraju glasio 45:60.

  Treba istaći da se na zagrijavanju prije prve utakmice Slobode, povrijedio jedan od najboljih igrača BiH u mlađim kategorijama, kalesijac Mirsad Pilavdžić, koji je prošle godine na turniru nosio dres KK Bosna.Povreda nije teže prirode, tako da će Pilavdžić 1. jula pojaviti na pripremama kadetske reprezentacije BiH.

 U revijalnoj utakmici, ekipa „Grbavica“ iz Tuzle je slavila protiv „Jasminovih prijatelja“ rezultatom 62:56.Iako je ekipa „Prijatelja“, za koju su nastupali igrači sa općine Kalesija, vodila većim dijelom utakmice, uigrana ekipa „Grbavice“ je odlično odigrala zadnju četvrtinu, te upisali zasluženu pobjedu. /Admir Karić/

Najuspješnijim ekipama dodjeljeni pehari
 

Vaš komentar na članak: