Vikend je protekao u znaku, između ostalih sportskih dešavanja, i utakmicama u kantonalnim nogometnim ligama.Najneizvjesnije je u Prvoj ligi TK-Jug, gdje se na čelu tabele iz kola u kolo smjenjuju ekipe.Ovdje se ne zna ko će biti novi šampion, niti ko seli u niži rang.

 "U BiH sigurno niti jedna liga nije toliko neizvjesna, jer više od polovine lige može biti prvak, a isto toliko i da ispane iz lige, tako da niko nikome ne moze "namjestiti" utakmicu".Jednom riječju svima su bodovi potrebni ili za opstanak u ligi ili da osvoje šampionat", kaže nam sportski aktivista kantonalnih liga Mirzet Hodžić.

 Tako je NK Priluk na gostovanju u G.Raincima izgubio 4:1 od domaćina i privremeno skinut s prve pozicije.U posljednjem kolu Prilučani dočekuju Slogu, ali sve neće zavisiti od te utakmice.

 U Drugoj ligi TK Jug postignuti su slijedeći rezultati:

Bjeljevac-Rijeka 3:1, Slatina-Sloga 3:3, Napredak-Jablanica 4:1, Omladinac-Mladost GT 5:2, Spreča-Mladost Kikači 3:2 i Vrana – Kiseljak 7:0.

 Na tabeli vodi Vrana sa 45 bodova, Sloga 38, Jablanica 37, Slatina 36 itd.prema tome Vrana je već osvojila šampionat i plasirala se u Prvu ligu TK.

 U trećoj ligi TK Jedinstvo je savladalo Metalca na svom terenu 4:1 i time osvojila prvo mjesto i plasman u Drugu ligu TK-Jug.Ostale rezultate očekujemo!/Š.G./

NK Jedinstvo-novi član Druge lige TK-Jug
 

Vaš komentar na članak: