Nedavno su karatisti Šotokana Živinice na 2.Međunarodnom turniru "VITEZ OPEN 2011 “ postgli zapažene rezultate. Tri člana ovog kluba uspjeli su osvojiti bronzane medalje, a to su Arnel Rakovac, Emina Bešić i Maid Bajrić.
 
  Tehnički organizator ovog turnira bio je Karate Klub “ MLADOST “ Vitez koji slavi svoju sedmu godišnjicu. Obzirom da se turnir datumski poklopio sa Uskrsnim i Vaskrsnim praznicima, odziv je bio ipak dovoljno velik da se i ove godine ova sportska manifestacija proglasi za najmasovniju u Općini Vitez. Turnir je otvorio načelnik Općine Vlado Alilović.

 Prema riječima trenera Šotokana Živinice Ahme Bojića u Vitezu je uzelo učešće ukupno 45 klubova sa 674  karatista:

 "Bio je to impoznatna skup karatista iz naše i drugih zemalja, pa je utoliko naš uspjeh značajniji.Osim u Vitezu imaćemo tokom maja još tri nastupa, od kojih je prvi 8.maja u Kalesiji, 13.maja je državno prvenstvo u Tuzli, a 21.maja nastupamo u Doboj Istoku.Nadamo se da ćemo postići još bolje rezultate, jer je forma naših članova u usponu".

 Tokom prva četiri mjeseca ove godine karatisti Šotokana su učestvovali na tri turnira i sa svakog su donijeli medalje, pa je za očekivati da će tako biti i na predstojećim takmičenjima!/Š.G./

 

Vaš komentar na članak: