Juče je u sportskoj dvorani  u Srebreniku,  u organizaciji Karate Kluba „SREBRENIK“, održano  kantonalno-regionalno  takmičenje u karateu  u  uzrasnim kategorijama djeca od 6 do 13 godina, kadeti i juniori,  kate i borbe pojedinačno  i ekipno. Na ovom takmičenju učešće je uzelo 530  takmičara iz 25 klubova Tuzlanskog i Zeničko-Dobojskog  kantona  .

  "Za Karate klub Šotokan Živinice  nastupilo je 15 takmičara u pojedinačnim borbama, u trinaest različitih kategorija i tri  ekipe, kadeti dvije ekipe i kadetkinje. Naši takmičari su ostvarili očekivano dobar rezultat osvojivši 4 zlatne, 14 srebrenih i 8 bronzanih medalja.

Za ŠOTOKAN zlatne medalje su osvojili Tursunović Husein, Bulić Hanifa, Đogić Hasan i Kalajevac  Anes.Srebrne medalje osvojili su Selić Halid /dvije srebrene medalje u borbama pojedinačno i ekipno/, Rahmanović  Aljo, Bešić Muhamed, Rakovac Arnel, Bešić Emina /dvije srebrene medalje u borbama pojedinačno i ekipno/,Pašić Belma, Bulić Hanifa, Bošnjaković Adelisa, Bošnjaković Amila, Đogić Miralem, Halilčević Ajdin i Halilčević Azur.Bronzane medalje osvojili su Bošnjaković Amila ,Talović Lejla,Bulić Ahmet /dvije bronzane medalje u borbama pojedinačno i ekipno/,Tursunović Husein, Halilčević Azur, Rahmanović Aljo i Đogić Hasan.

  "Članovi Karate kluba ŠOTOKAN su  neustrašivi borci  i svi koji su bar malo upućeni u ovaj sport a gledali su na djelu naše takmičare to mogu potvrditi.  Na ovom takmičenju pokazali su odlučnost, hrabrost, izdržljivost i nadasve  zavidnu karate tehniku  i u  izuzetno jakoj konkurenciji osvojili 26 medalja, što je rezultat za svaku pohvalu. Naši takmičari nastupaju samo u borbama što je puno teže psihički i fizički nego nastup u katama, gdje takmičari rade  borbu protiv zamišljenog protivnika i tu nije potrebno pono hrabrosti ni treniranja, jer ne postoji apsolutno nikakva šansa da vas ozlijedi protivnik. Mi smo se opredjelili za borbe i  za sada imamo dosta dobre rezultate, što ne znači da se nekada nećemo oprobati i u katama", kaže predsjednik KK Šotokan Ahmo Bojić.

  Trenerski tim u sastavu Talović Elvir, Rogović Alma i Bojić Ahmo je i ovaj put odradio odlično svoj dio posla, a to najbolje dokazuju osvojene medalje./Press Šotokan/

Uspješni članovi Šotokana sa osvojenim medaljama

 

Vaš komentar na članak: