U nedjelju je u Univerzitetskoj sportskoj dvorani  u Tuzli održano takmičenje Tuzlanskog kantona u karateu.Na tatamiju su nastupile kategorije djece od 6 do 13 godina, kadeti i juniori,  kate i borbe pojedinačno  i ekipno.

  Na ovom takmičenju učešće je uzelo oko 200 takmičara iz 15 klubova TK, a među ekipama je bio i živinički Šotokan.

  "Za naš klub Šotokan nastupilo je 16 takmičara u borbama u četrnaest različitih kategorija. Naši takmičari su radili u 10 finalnih  borbi i osvojili 5 zlatnih, 5 srebrenih i 5 bronzanih medalja.Rezultati koje ostvaruju  naši takmičari pokazuje da smo s razlogom u samom vrhu Bosanskohercegovačkog karatea.Karate Klub „ ŠOTOKAN“ je  respektabilan  klub koji ima  dobre takmičare i veoma dobar trenerski kadar", ističe predsjednik kluba Ahmo Bojić.

 Zlatne medalje osvojili su:
-Rakovac Arnel
-Halilčević Azur
-Pašić Belma
-Bulić Ahmet
-Selić Halid

 Srebrne medalje:
-Šljivić Emina
-Đogić Miralem
-Halilčević Ajdin
-Bajrić Maid
-Rahmanović Aljo

 Bronzane medalje:
-Tursunović Husein
-Bašić Samir
-Bešić Emina
-Đogić Hasan
-Bešić Muhamed

  Po broju osvojenih medalja Šotokan je među prva  četiri kluba, što je veoma dobar rezultat s obzirom na broj učesnika ovog takmičenja.

 Trenerski tim  u sastavu Ahmo Bojić, Elvir Talović, Maida Bošnjaković, Alma Rogović i  Eldin Dedić će nastaviti sa priprmama takmičara na način koji je provjeren i donosi rezultate.Druga takmičarska polusezona je dobro počela i u Šotokanu očekuju  uspjeh kakav su ostvarili u prvih šest mjeseci ove godine.

  Uskoro će karatisti Šotokana na još dva turnira i to u Gradačcu 20. i Banovićima 27.oktobra./Press Šotokan/

 

Karatisti Šotokana sa svih turnira donose medalje
 

Vaš komentar na članak: